İZ GAZETE – İZ Dergi’nin Eylül 2022 sayısı, dopdolu bir içerikle ve ‘Canım Kemalpaşam’ kapağıyla okurlarının karşısına çıktı. Eski adı Nif olan Kemalpaşa’nın tarihi ve tarımsal potansiyeli dergide geniş yer buldu.



İZ DERGİ'NİN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İZ Dergi’ye özel verdiği röportajda son 3 yılda yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Karakayalı; tarımdan eğitime, sosyal belediyecilikten yöre ekonomisine kadar tüm alanlar için ürettikleri projeleri, ‘yerel kalkınma’ ve ‘insan odaklı çalışma’ vurgusuyla özetledi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, ‘Kemalpaşa; Biraz İzmir, Biraz Anadolu’ başlıklı yazısında Kemalpaşa’nın potansiyelini kendi perspektifinden anlattı.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, tarımı sadece Kemalpaşa’da değil tüm Türkiye’de nasıl ayağa kaldıracaklarının mesajlarını verdi; CHP’nin iktidara geldiğinde izleyeceği tarım politikalarını aktardı.

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli ise Kemalpaşalı üreticilerin durumunu bizzat yaptıkları ziyaretleri örnek vererek anlattı; CHP’nin Kemalpaşa’da artık birinci parti olduğunu, AKP’de medet bile umulmadığını ifade etti.

Kemalpaşalıların yakından tanıdığı İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, İZ Dergi’nin ilgiyle takip edilen 35 soruluk köşesine konuk oldu. Bu keyifli söyleşide Soyer, “8 bin 500 yıl önceki İzmir’i bilmek isterdim” dedi.

Gazeteci ve Yazar Yaşar Aksoy ile Araştırmacı Yazar Rahim Sağ da Kurtuluş Savaşı’nın son durağı olarak bilinen Nif’e Mustafa Kemal Paşa’nın gelişini ve burada kaldığı sürede yaşanan anekdotları paylaştı.

İZ Gazete yazarlarından Dicle Kıran, Kemalpaşalılar için çok önemli olan dünyaca ünlü sanatçımız Ümran Baradan’ın portresini kaleme aldı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da İZ Dergi’ye özel genel siyasete dair bir söyleşi verdi. Bayraktutan, ‘tek adam’ rejiminin tahribatına karşılık CHP’nin ikinci yüzyıl reçetesine vurgu yaptı.

Öte yandan Kemalpaşa’nın korunması gereken arkeolojik, kültürel ve tarihi değerleri ile hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan Nazarköy de dergide kendine yer buldu.

Editör: Haber Merkezi