İZ GAZETE -  İzmir’in dergisi İz Dergi’nin yeni sayısında kapak, gazeteci Hasan Tahsin. İz Gazete yazarlarından Tufan Şişli, derginin yeni sayısı için iddialı bir yazı kaleme aldı: ‘Bilinenin aksine sosyalist Hasan Tahsin’

CUMHURİYET ÜZERİNE YAZILAR

Cumhuriyet’in 94. yılına dair Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İz Dergi Ankara Temsilcisi Yasin Aksu, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Turuncunun Seyir Defteri kitabının yazarı Banu Özdemir yazdı.

ÇOK ÖZEL RÖPORTAJLAR

Gazeteci Yeşim Yavuzer, Özgürlükçü Hukukçular Platformu’nun İzmir’de gerçekleştirdiği ‘1. Uluslararası Ege İnsan Hakları Okulu Sonbahar Çalıştayı’ndan çok özel röportajlar hazırladı. Ali Nesin, Barış Işık, İrfan Aktan Zeynepcan Akar, Fatma Demirer, Sibel Özkan, Carlos Orjuela ve Fabio Marcelli; Yeşim Yavuzer’in sorularını yanıtladı.

GÜLTEN AKIN’DAN ANILAR

Yazar Yunus Bekir Yurdakul, Pencere’nin 4. Bölümünde Gülten Akın’ı ‘konuk aldı’. Yurdakul yine İzmir’den çok özel kitapları İz Dergi okurlarına önerdi.

KÖYDEFESTİVAL, KÜLTÜRPARK…

Asya Yaşarikiz,  KültürPark Platformu sözcüsü ve  Şehir Plancıları Odası Başkanı Özlem Şenyol Kocaer ile KültürPark’ı ve Basmane Çukuru’nu konuştu. Yağız Barut ise Doç. Dr. Hale  Sucuoğlu ile eğitimde fırsat eşitliği üzerine söyleşti. Dergide ayrıca Karaburun’da gerçekleştirilen ‘köydefestival’in düzenleyicileri Doç.Dr. Zeynep Günsür Yüceil, Piyanist Ezgi Serim, Psikiyatri- Psikoterapi Uzmanı Dr. Agâh Aydın, Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Doç.Dr. Mehmet Kuyurtar ile özel bir röportaj yer alıyor.

AKILLI ŞEHİR TARTIŞMALARI

Aziz Buğa Adalet Yürüyüşü’ne dair yazarken, gazetemiz yazarlarından Doğan Beyazgül ise 29 Ekim Kolejini kaleme aldı. İz Gazete yazarlarından Tanzer Kantık, ‘Akıllı Şehir’ tartışmalarına dair kapsamlı bir yazı hazırlarken, Deniz Doğan da İz Dergi okurlarıyla bir öyküsünü paylaştı.

Editör: Haber Merkezi