Konak Belediyesi, sergi, tiyatro, edebiyat, sinema, konser ve benzeri etkinliklerini içeren etkinlik bülteni formatını aylık kültür takvimi haline dönüşürdü.  

Bu yılın Şubat ayından beri çıkan Konak Kültür Sanat Takvimi, nostaljik saatli maarif takviminden esinlenilerek hazırlanıyor.

Her etkinlik için bir sayfa ayrılan takvim yapraklarının ön yüzünde etkinliğin künye bilgileri işlenirken, arka yüzünde yazar ve şairlerin fotoğraflarıyla birlikte eserlerinden alıntılar yer alıyor. Yine arka sayfalar için ünlü resim ve fotoğraf sanatçılarının eserlerinden örnekler de seçiliyor. Böylece kültür sanat takvimi hem etkinliklerin duyurulduğu bir medya hem de sanatsal üretimin yansıtıldığı bir alan olması amaçlanıyor. Her ay yaklaşık 8 bin adet basılarak yaygın şekilde dağıtılan Konak Kültür Sanat Takvimi binlerce İzmirlinin evine ressamları, fotoğrafçıları ve sanat insanlarını da taşımış oluyor.

Takvimin istenilen sayfaları tıpkı saatli maarif takviminde olduğu gibi koçanın tırtıklı alanından kolayla yırtılarak kitap ayracı olarak da kullanılabiliyor.

Bu çok amaçlı ve çok kullanımlı Konak Kültür Sanat Takvimi özel koleksiyoncuların dikkatini şimdiden çekmiş durumda.

Yıllar sonra eski kitapların arasından çıkacak takvim yapraklarının birer efemera değeri olacağı şimdiden belli gibi görünüyor.

ARALIK SAYISI SUNU YAZISI İÇİN TIKLAYIN

İZMİR'DEN YA DA ŞEHİR DIŞINDAN NASIL ABONE OLUNUR? TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi