‘İzmirli ama yerel değil’ şiarıyla, hem İzmir’e hem de Türkiye’nin hatta dünyanın bir çok yerine ulaşan ‘İzmir’in dergisi’nin Aralık sayısı rengarenk…

Aralık sayısında ‘Kültür-sanat’ ağırlıklı bir dergi olarak çıkan İz Dergi’nin kapağında ‘Dairo Moreno’ var. ‘Bir İzmir sevdalısı’ Dario Moreno’yu Ramis Sağlam kaleme aldı.

İzmir’in sevilen müzik gruplarından Praksis ve Mahalleden Arkadaşlar’ın tanıtıldığı sayıda ayrıca Yenikapı Tiyatro’sunun 12 yılını da Orçun Masatçı yazdı.

CASTRO DA VAR

Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Kübalı devrimci Fidel Castro’yu, Jose Marti Küba Dostluk Derneği kurucularından, İz Gazete yazarı Ertuğrul Barka yazdı.

İzmirli fotoğrafçılar için yeni bir sayfanın oluşturulduğu derginin bu sayısında, fotoğrafçılar Fenay Ulu, Erol Özdayı, Yılmaz Kalpalp, Kemal Okul ve Melih İnanlı’nın fotoğrafları yer alıyor.

CİRİTİCAL MASS

KültürParka Dokunma Platformu’ndan Reşat Kutucular ‘Şu KültürPark Meselesi’ yazısını kaleme alırken; İz Gazete’nin yeni yazarı Tanzer Kantık, Ciritical Mass ve şehirlerin geleceğini inceledi.

Konak Belediyesi’nin çok beğenilen Kültür Sanat takviminin irdelendiği sayıda ayrıca Bornova Nazım Hikmet Kültürevi’nin çalışmalarına yer verildi. İzmir pla+formu girişimi’nin de tanıtıldığı dergide, İzzet Akın Tütüncüler ‘Çocuk Aklı’nı, Dilan Taşdemir ‘Suriye’nin Süt Kuzuları’nı işledi.

‘35 SORU’DA BİR ŞAİR

Gülsen Candemir, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile Ramis Sağlam da karikatürist Mustafa Yıldız ile özel röportajlar gerçekleştirdi. Derginin sevilen köşesi ’35 Soruda Şehrin Renkleri’nin Aralık ayı konuğu şair Neslihan Yalman “Doğumum geçti, ölümüm kalacak” dedi. Doğan Beyazgül’ün Kürsü’süne ise bu ay Haydar Arat ve Ulviye Üreten çıktı.  

 

ARALIK SAYISI SUNU YAZISI İÇİN TIKLAYIN

İZMİR'DEN YA DA ŞEHİR DIŞINDAN NASIL ABONE OLUNUR? TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi