BANU ÖZDEMİR - Binlerce yıllık tarihimizde görülmemiş bir olgunun 94 yaşını kutluyoruz. Türkiye toplumunun yokluk ve imkânsızlıklara rağmen tüm dünyaya azmin ve inancın gücünü resmettiği Kurtuluş Savaşı’nın Cumhuriyet devrimi ile taçlandığı günü kutluyoruz.

Bilim ve aklın ışığında, hak ve hürriyetlerin eşit olarak dağıtıldığı, toplum iradesi üstünden ipoteğin kaldırıldığı bir günü kutluyoruz.

Tam 94 yıldır!

Karşı devrimin her türlü saldırılarına rağmen, gölgesinde yetişen milyonlarca filizle ayakta durmaya devam ediyor koca çınar.

Bir zamanlar ‘modern muhafazakâr’ makyajıyla kendini tanıtanların, raf ürünü kindar neslin had boyutunu aşan demeçlerine rağmen,

Tarikatlar ile siyam ikizi haline gelmiş iktidarın tuz kokutan adalet uygulamalarına rağmen,

Cumhuriyetle edindiğimiz haklarımızın, bağnaz zihniyet tarafından tahakküm altına alınmasına rağmen...

Cumhuriyet, tarihinin en büyük hesaplaşmasını bu dönemde yaşıyor. 94 yıl önce kanla ve gözyaşıyla kazanılmış bir zaferin ardından gerçekleşen bu devrim, masa basında torba yasalarla, havuz medyasının turnusol ekranlarında yok edilmeye çalışıyor.

Açık cezaevine dönmüş Türkiye, hem içerde hem dışarda deyim yerindeyse harap ve bitap düşmüş halde.

Ancak unutulmamalıdır ki, bağımsızlığı için bebeğinin battaniyesini evladı yerine cephaneliğin üstüne örtmüş neslin torunları olan bu millet, aynı azim ve inançla bu zor günleri yine atlatacak.

Cumhuriyet bu güne dek olduğu gibi tüm yasaklamalara ve engellere rağmen yine kutlanacak.

Gayri meşru anayasa oylamasında diktatöryaya dur diyenler, 24 gün boyunca 432 km yolu adalet istemiyle arşınlayan o onurlu bedenler,

Genci yaşlısı, kadını erkeği, esnafı işçisi bu ülkenin tüm yurttaşlarını her zaman olduğu gibi Ata’sına ve onun bıraktığı mirasa sahip çıkacak.

Bayramımız kutlu olsun! Birlikte nice yıllara Türkiye!

Editör: Haber Merkezi