Beşinci sayımızla altıncı ayımıza girerken, hala ‘Bu dergi kimin dergisi?’ sorusuna muhatap olmamak adına, bundan öncekiler gibi bu sayımızın da cevap olmasını dileriz.

TÜYAP kitap fuarına dair özel sayıyı çıkardığımızda ‘İzmir’in renkli, kuşe kâğıda basılı yeni edebiyat dergisi’ diyenler olmuştu. Sendikal harekete dair Mayıs sayımızda adımız ‘DİSK’in Dergisi’ne çıktı. Tam yaz ayları geldi, ‘light’ bir sayı hazırlayalım derken, TBMM Başkanı laikliğe çatınca, ‘Bir İzmir dergisi buna kayıtsız kalamaz’ dedik, bir anda ‘CHP’nin Dergisi’ ilan edildik.

Bu sayıda kimseyi yormamak adına kendimiz ilan ediyoruz: Bu dergi bisikletçilerin dergisidir!

Bisikletçilerin, kütüphanecilerin, edebiyatçıların, heykel severlerin, laiklerin, emekçilerin, kadınların, mültecilerin, yurtta cihanda barış isteyenlerin…

***

İzmirli tiyatrocu Levent Üzümcü’yü kapağımıza taşıdığımız için ayrıca mutluyuz. Her gün yeniden bombalarla canlarımızı kaybederken, ‘Dünya iyi, çevresi kötü’nün altına imzamızı atarız.

***

Dergimizin dosya konusunu hazırlayan bisikletçi arkadaşlarımızın emeğine sağlık... Bu sayıdaki tüm güzel şeyler onlar sayesinde, tüm eksiklikler bizim yüzümüzden, bilinsin isteriz. 

İzmir’e layık bir dergi olmak için çabalamaya devam edeceğiz…