2016’nın son sayısında bu köşeden ‘Eski yılı yaşlı bir adam, yeni yılı henüz doğmuş bir bebek olarak sembolleyen görselleri hatırlarsınız. Eski yıl yaşlıdır ama sevimlidir. 2016 için benzer bir görsel hazırlayacak olan olursa, sadece yaşlı değil, kötü ve çirkin bir figür çizmeli’ diye yazmıştım.

Yeni yıla dair tüm beklenti ve umutlarımız, 2017’nin henüz ilk saatlerinde kursağımızda kaldı.

İz Gazete’nin karikatüristi Mustafa Yıldız’ın 2017’ye dair çizdiği bu karikatür, sadece umut ederek, bir öncekinden daha iyi bir yıl yaşamayacağımızı tekrar tekrar hatırlatıyor bize.

Umut edip, temennilerde bulunarak beklemek, belki de uzun yıllar bizi hayal kırıklıklarına uğratacak bir hal olacak. Belli ki, hızla bundan vazgeçmeliyiz.

***

Dergimizin bu sayısında, ’35 Soruda Şehrin Renkleri’ köşesinin konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Kılıçdaroğlu’na, dergimizin Ankara temsilcisi Yasin Aksu ek olarak 3 soru daha sordu. Genel Başkan, ‘Hazır mısınız?’ dedi.

İzmir için ‘iktidar’, Türkiye için ‘ana muhalefet’ partisi olan CHP’den beklentilerin belki de en çok arttığı dönemdeyiz. Buna dair söylenecek çok şey var kuşkusuz. Ama biz Kemal Kılıçdaroğlu ile okurlarımızın pek sevdiği 35 soruda buluştuk.

Ne de olsa, kalan tüm soruları konuşmaya devam edeceğiz.

***

Belli ki sandık görünüyor ufukta.

‘Hayır’da buluşalım, bu defa biz kazanalım!