Geçen hafta biri İtalya’da, diğeri Türkiye’de gerçekleşen iki olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Kıyaslama yapacağım. İtalyanların bizi neden kıskandığından bahsedeceğim.

İtalya’da Kalabriya Bölge Meclis Başkanı Tallini mafya ile suç ortaklığı ilişkileri olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Tallini, İtalya’nın eski ırkçı başbakanı Berlusconi’nin partisinin üyesiymiş. Yani Berlusconi’nin dava arkadaşıymış, Tallini.

Ülkemizde ise geçtiğimiz hafta ana muhalefet olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı ‘organize suç örgütü kurmak’ suçundan, bir başka deyişle ‘mafya’ olmaktan ceza yemiş ve sonrasında afla serbest bırakılmış Alaattin Çakıcı tarafından hakarete uğradı, tehdit edildi. Dikkat edin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adını anmadan söylüyorum, bir siyasi partinin genel başkanı bir mafya lideri tarafından tehdit edildi.

Peki, Alaattin Çakıcı kimdir? En basit anlatımıyla, ki kendi beyanıdır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dava arkadaşıdır. Mafya neden hep ırkçılarla işbirliği içinde olur ve nasıl bir dava mafya ve siyaseti arkadaş yapar? Sordum soruyu, cevabını beklemedeyim.

Ama aradaki farka bakar mısınız? Asıl meseleye… İleri demokrasimiz sayesinde bizim yerli ve milli mafyamız gönül rahatlığı ile her türlü icraatını gerçekleştirirken, İtalyan mafyalar istim üstünde. Almanlardan sonra İtalyanlar da bizi kıskanmaya başlayacak.

ÇIT ÇIKARMAYANLAR

Kılıçdaroğlu’na yapılan hakaret ve tehdide birçok tepki geldi ama benim özellikle merak ettiğim iki kişiden her hangi bir tepki gelmedi. En azından ben hiçbir yerde denk gelmedim.

Bir tanesi ülkenin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu… Bu kadar konuşmayı seven, sosyal medyayı aktif olarak kullanan ve ülkenin asayişinden sorumlu bakanından hiç tepki gelmemesi kabul edilebilir değil, ama kendi ölçülerinde anlaşılır. Çünkü tehdit edilen kişi, kendilerinin siyasi ikballeri için en büyük tehlikelerin başında geliyor.

Diğeri ise birkaç ay önce kendi makamında Çakıcı’yı ağırlayan, misafir eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan… Gürkan bugüne kadar herhangi bir tepki vermedi diye biliyorum. Umarım yanılmışımdır, en azından yengeye birkaç laf etmiştir. Buradan yengeye sesleniyorum, lütfen Başkan Gürkan’ın tepkisini bizimle paylaş. En azından ‘bu kadar da olmaz be hanım’ demiş olsun. Kimseye bir şey söylemedi sayın başkan ama sana iki çift laf etmiştir. Sonuçta mensubu olduğu partinin genel başkanı tehdit edildi ve hakarete uğradı.

ENİŞTEYE SELAM

İki hafta önce Hazine ve Maliye Bakanımız, sevgili ‘damat’, Berat Albayrak istifa etti. İstifa ettiği için artık ‘damat’ diye hitap edebiliyoruz. Aksi halde cezası vardı. Albayrak, instagram hesabından bir duyuru ile istifa etmiş, havuz medyası AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tepki gelene kadar beklemiş ve haberini bile yapamamıştı. Sonrasında konu ile ilgili açıklama gelmiş ve ‘Albayrak’ın görevden affını istemesi’ olumlu karşılanmıştı.

Buraya kadar olanları hepimiz biliyoruz. Ama başka bir detaya dikkat çekmek istiyorum. Ülkenin en güvenilir gazetecilerinden olan İsmail Saymaz, ‘Albayrak’ın istifasını Erdoğan instagramdan öğrendi’ dedi. İnanılır gibi değil, değil mi? Yoo unutmayın burası Türkiye, aksine gayet inanılır. Sayın Erdoğan sonuçta 15 Temmuz kalkışmasını da eniştesinden öğrenmişti.

***

Herkese güzel haftalar diliyorum. Kalabildiğiniz kadar sağlıcakla kalın.