Taksim’in en işlek sokaklarından olan İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırı meydana geldi.  

Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı.

RTÜK, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir" açıklaması yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı ilk açıklamada, "Şu an itibariyle ilk incelemelerde, 'kesin olarak bu terördür' dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, ilk valimin bize aktardığı bilgi burada bir terör kokusu var" dedi.

FUAT OKTAY: KADIN SALDIRGAN BOMBAYI PATLATTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saat 20.30’da yaptığı açıklamada olayın bombalı saldırı olduğunu resmen duyurdu. “Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz” diyen Oktay, 6 can kaybı olduğunu hatırlarak, yaralı sayısının 81’e yükseldiğini, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Fuat Oktay, saat 22.32'de yaptığı açıklamada ise saldırıda yaralanan 81 kişiden 39’unun hastaneden taburcu edildiğini açıkladı.

14 Kasım Pazartesi

04:17 Vali Ali Yerlikaya, bombalı saldırıda yaralanan 50 kişinin tedavilerinin tamamlanarak taburcu olduğunu, 31 yaralının ise tdavilerinin sürdüğünü açıkladı. Yerlikaya, yoğun bakımda tedavi gören 5 yaralıdan 2’sinin durumu ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

03:35 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamada bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.

13 Kasım Pazar Patlama Günü Yaşananlar

23:00 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39’u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5’i halen yoğun bakımdadır, 2’sinin durumu ciddiyet gösteriyor. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruzifadelerine yer verdi.

22:32 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Taksim’de meydana gelen patlamada yaralanan 81 kişiden 39’unun hastaneden taburcu edildiğini açıkladı.

22:04 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili A Haber kanalına açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ, “Bir kadın bir bankta 40 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor. Şu anda o kadınla ilgili tüm veriler inceleniyor. Henüz ismi belli değil. Bütün kayıtlar takip ediliyor, bir takım arkadaşlarımız peşindeler. Bir terör eylemi olduğu değerlendiriliyor. Hangi terör örgütü olduğu yapılan araştırmalar sonucu belli olacak. Olay yerinde parçalar dışında kanaat getirecek bir veri yok. Bu olay nedeniyle pek çok asılsız haber sosyal medyada dolaşıyor. Sosyal medyada dolaşan asılsız haberlere itibar etmemesinde büyük fayda var” dedi.

21:25 Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul'daki patlamaya yönelik sosyal medyada provokatif paylaşımda bulunduğu tespit edilen 25 hesap sahibinin ilgili makamlara bildirildiğini açıkladı.

20:30 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından yaptığı açıklamada, yaralı sayısının 81'e yükseldiğini ve olayın kadın saldırganın bombayı patlatması sonucu oluştuğunu duyurdu. Oktay, "An itibarıyla yine 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. 81 de yaralımız var. Bunlardan ikisi ağır olmak üzere. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır. Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

19:29 Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini bildirdi.

19:16 RTÜK tarafından getirilen yayın yasağının gerekçesinde, yasağı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın istediğine yer verildi.

19:13 Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar içinse 5 savcı görevlendirildi. Görevlendirilen savcılar hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. 

19:10 Türk Tabipleri Birliği tarafından patlamaya ilişkin yapılan açıklamada,"İstanbul Taksim’de yapılan bombalı saldırıyı en ağır şekilde kınıyor; patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

19:10 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul'a hareket etti.

18:15 AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, can kaybı sayısının 6'ya, yaralı sayısının da 53'e yükseldiğini açıkladı. Vali Yerlikaya da yaptığı açıklamada, "Bugün İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada maalesef ölü sayımız 6’ya, yaralı sayımız 53’e yükseldi. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" diye konuştu.

Erdoğan, ''Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Bir kadının rol oynadığı konusunda tespit yaptık. Çalışmalar sürüyor'' ifadelerini kullandı.

18:07 İBB Başkanı İmamoğlu, patlamanın ardından İstiklal Caddesi'ne geldi. İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "İstiklal Caddesi’ndeki İtfaiye ekiplerimizden bilgi aldım. Emniyet ile koordineli şekilde alanda incelemelerini sürdürüyorlar. Sağlık çalışanlarımızın da yoğun bir çabası söz konusu. Yaşamını yitirenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim" ifadelerini kullandı

17:46 Vali Yerlikaya yaptığı ikinci açıklamada, ilk belirlemelere göre 4 kişinin yaşamını yitirdiği ve 38 kişinin de yaralandığını belirtti. Yerlikaya Twitter'dan yapığı açıklamada, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

17:33 İstiklal Caddesi'nde bugün saat 16.20 sıralarında meydana gelen patlamayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olayla ilgili 5 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi. Öte yandan İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin patlamayla ilgili yayın yasağı getirildiğini açıkladı. 

17:15  RTÜK yaptığı açıklamada, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" dedi.

17:01 Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin'den  "uyarı" geldi. Şahin Twitter paylaşımında, "Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

16:55  İstanbul Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız" dedi.

16:54 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamada can kaybı ve yaralananlar olduğunu açıkladı. Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. (CUMHURİYET)

16:43 Yansıyan görüntülerde, bir patlama sesinin olduğu ve alevlerin yükseldiği anlar görülürken, yurttaşların bağırarak kaçtığı kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi