İZ GAZETE – Hafta sonu gerçekleşen CHP Konak Kadın Kolları Kongresi’nde Kürt kökenli kadınların fotoğraflarını paylaşarak ‘HDP kongresinde bile buradan az Kürt vardır. Konuşmakla olmuyor, kan dökülecek’ ve Mardinli Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ı kast ederek “CHP Konak Kürtlere emanet edilmiş. Kadın kolları da teslim edilmesin diye hür milliyetçi yenilikçi atatürkçü bir başkan için Sibel Sarpkaya'ya desteğe geldik. Yaşasın Türk ulusu yaşasın Türk yöneticiler" şeklinde ifadeler kullanan CHP üyelerine ilk tepki 20 yıllık CHP’li, ‘çiçeği burnunda’ İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’den geldi.

‘BU PAYLAŞIMLARI YAPANLAR YANLIŞ ADRESTELER’

CHP Konak Kadın Kolları Kongresi ile aynı gün yapılan CHP Çiğli İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı seçilen Gümrükçü, gazetemizin gündeme getirdiği ırkçı paylaşımlarla ilgili sert bir açıklama yaptı. CHP’nin 72 millete bir gözle bakan, Türkiye’nin tüm unsurlarının bir arada barış içerisinde yaşaması için kurucu değerlere sahip çıkan bir parti olduğunun altını çizen Gümrükçü, “Kimseyi ötekileştirmek bir CHP’linin, bir sosyal demokratın işi olamaz. Bu paylaşımları yapanlar yanlış adresteler. Zaten üyelerimiz de gerekli duyarlılığı göstermiş” dedi.

‘BU DİL SİYASİ İKTİDAR DESTEKLİ MAFYALARIN DİLİDİR’

Irkçı ifadelerin yasal olarak da suç teşkil ettiğini hatırlatan Gümrükçü, “Ülkedeki bu düşmanca dili siyasi iktidar yaratıyor ve her gün besliyor. Bu dil, siyasi iktidar destekli mafyaların ‘Oluk oluk kanlarını akıtacağız’ dilidir. Partimiz İzmir’in dağlarında çiçekler açtıran partidir. Yurtta sulh cihanda sulh şiarını kurucu değer olarak benimseyen bir partidir. AKP’den etkilendiği çok açık olan ırkçı ifadelerin parti hukukumuzca da hesabı sorulmalı, bu isimler derhal ihraç edilmelidir” ifadelerini kullandı.  

‘CHP TÜM YURTTAŞLARIMIZIN İLGİSİNE MAZHAR OLUYOR’

Partilerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki oy oranlarının ciddi şekilde artış göstermesi nedeniyle, türlü çevrelerin CHP’yi karıştırmak istediğini vurgulayan Gümrükçü “CHP Türkiye’nin her yerinde, tüm yurttaşlarımızın ilgisine mazhar oluyor. Eşitlik, adalet, demokrasi, özgürlük isteyen tüm yurttaşlar partimize yönelmeye başladı. Bu tür yaklaşımlar partimize düşmanlık edenlerin yaklaşımıdır. Kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

‘ŞAKİR BAŞAK’I 20 YILDIR TANIRIM’

Gümrükçü ayrıca mevkidaşı CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile ilgili “Şakir Başak’ı 20 yıldır tanırım. Vatanseverliğinin, CHP’liliğinin, Atatürkçülüğünün bire bir şahidiyim... Kendisiyle fikir ayrılıklarımız olabilir ama bu tür tartışmaların özellikle sol bir partide yapılmasını doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.  

Editör: Haber Merkezi