Delegelerle hedeflerini ve adaylık gerekçelerini yüz yüze paylaşmayı sürdüren Onur Utkan İlçi, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve Karabağlar’daki delegelere imzasını taşıyan mektup yolladı. CHP'nin Karabağlar delegelerine seslenen İlçi, içinde bulunduğumuz dönemde, davaya sahip çıkarak ve özgür irade ile partiyi güçlendirecek adımların atılması gereğinin altını çizdi. İlçi mektubunda; "Sağlam ve etkin bir örgüt gücünü; yerel idaresi ile bütünleşmiş bir örgütlenme anlayışını hedeflerimize ulaşmak için en önemli unsurlar olarak görüyorum. Partide aldığım görevler hiç bir zaman basamak niteliği taşımadı. Karabağlar ilçe örgütümüzün başkanlığına talip olurken de bu ilkemden taviz vermeyeceğimi bilmenizi istiyorum. Bu sorumluluğu; partimiz disiplin ve kurallarını gözeterek, birleştiren ve özgürlükçü bir anlayışla taşıyacağımın sözünü veriyorum. Artık ihtiyacımız olan; davasının peşinden giden, taş üstüne taş koyan, dinamik ve sorumlu yönetim kadrolarıdır. Dilerim heyecanlarımız; ne pahasına olursa olsun özgür iradeniz sayesinde sandıkta buluşur." ifadelerine yer verdi.

'KİŞİLERİN DEĞİL DAVAMIN ADAMIYIM'

Yıllardır çeşitli kadrolarında görev aldığı partisinin neferi olmaktan duyduğu onuru dile getiren Onur Utkan İlçi, parti içi demokrasi ve barışı önemsediğini belirterek, kulislerde kendisi ile ilgili çıkan "X kişinin adamı " gibi söylentilerinde asılsız ve yakışıksız olduğunu belirtti. "Siyasete bakışım ve ele alışımda birinin adamı olmak değil, dava adamı olmak vardır. Beni SODEP'in kurucularından bir anne ve TÖBDER yöneticiliği yapmış öğretmen bir baba büyüttü." diyen İlçi, sözlerini şöyle sürdürdü. "Bu süreçlerde böyle kulislerin yapılmasını anlayabiliyorum. Ancak hakkımda, 'lehime çekilecek' yönünde açıklamalar yapıldı ve ben bunun doğru olmadığını söylemek zorundayım. Kimsenin lehine çekilmeyeceğim. Sonuna kadar varım. Gücümü de; gençliğimden, sosyal demokrat dünya görüşümün tutarlılığından, örgütümün ve halkın ihtiyaçlarına yanıt verecek birikimimden alıyorum. Delegelerimize de bunu anlatmaya çalışıyorum. Nitelikli ve üretken, halka dokunan ve dayanışma ruhu taşıyan kadrolarla yerelden örülen bir iktidar mücadelesi vermeliyiz. Sosyal demokrasiyi iktidara taşımanın koşulu bu. Kimseyle bir kavgam olamaz. Kimseye küsmem. Ancak, hakkımda asılsız iddialar ortaya atarak suyu bulandıranlara da izin vermem." Dedi.

'YOLUMUZ UZUN ve ZORLU'

Karabağlar'ın sosyal ve ekonomik dokusunun, insan unsurunun farkına da dikkat çeken CHP İlçe Başkan Adayı İlçi; bölgenin göçle oluşan kozmopolit yapısının, AKP iktidarının kozuna dönüşmemesi için 2019'a çok sıkı bir çalışmayla gidilmesi gerektiğini söyledi. "Öyle bir dönemden geçiyoruz ki; 'sen ben' tartışmaları yapma lüksümüz yok. Hedefimiz belli. Karabağlar'ın insanını anlayan, sorunlarını bilen ve örgütünü bu anlayışla harekete geçiren, yerel idaresi ile uyumlu bir kadroya ihtiyaç var." diye konuşan Onur Utkan İlçi, "Anadolu'da; 'Oturduğu yerden başarıya ulaşan tek şey tavuktur' diye bir söz vardır. Hak vermemek elde değil. İşimiz çok. Yolumuz uzun ve zorlu. Baskı ve korkularla bir hayat süren insanımızı düşünmek zorundayız. Ülkemizin geleceğini düşünerek siyaset üretmek ve çalışmak zorundayız. İnanıyorum ki; delegelerimiz, üyelerimiz ve CHP'ye umut bağlamış destekçilerimiz de benim gibi düşünüyor." Diyerek sözlerini bitirdi.

Editör: Haber Merkezi