CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, Efes Antik Kenti'nde yapılması planlanan Dijital Müze'nin Artemis Tapınağı'nda yapılmasının kent ekonomisinde önemli bir gelişme sağlayacağını söyledi, çağrıda bulundu.

Karanfil, yaptığı yazılı açıklamada "Gelin geçen yıl #EfesBizimdir diyerek hep birlikte kazandığımız gibi, #ArtemisBizimdir diyelim ve kentimize gelir getirecek yeni bir turizm değerini hep birlikte kazanalım" dedi.

b2fa5f90-ec81-47d6-9ead-8c97b8640bc8

CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Haftalardır Efes Selçuk’un en değerli tarihi varlıklarından biri olan Antik Efes’e yapılması planlanan, hatta şimdiden antik kenti şantiyeye çeviren bir proje konuşuluyor.

Kamuoyuna yansıyan ve resmi belgelerde de yer alan projeye göre, Efes antik Kenti’nde eskiden Jandarma’nın bulunduğu alanda bir dijital müze, ticari alan ve kafeterya yapılması planlanıyordu.

Efes Alt Kapı esnafının ve Belediye Başkanımız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’in, esnafı ve yerel ekonomiyi korumak amacıyla gösterdiği tepki ve eleştirinin ardından, konu ulusal basının da gündemine girdi; Efes Selçuk üzerine sık sık proje açıklayan kesimlerden de apar topar açıklamalar geldi.

Aceleyle ve sanıyoruz ki biraz da mahcubiyetle gerçekleştiririlen Ankara ziyaretleri ve ardından gelen açıklamaların, Efes Selçuk’un menfaatlerini, esnafın ve yerel ekonomimizin çıkarlarını korumak bir yana; günü kurtarma telaşıyla yapıldığını düşünüyoruz.
Ülkemizin turizm başkenti olan Efes Selçuk’un elbette daha fazla ilgiye, daha fazla yatırıma ve daha fazla projeye ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Belediyemizin, kent turizmini kente gelir ve canlılık sağlayacak şekilde geliştirmek üzere gerçekleştirdiği çalışmalar, Efes Selçuk’u Festivaller Kenti haline getirdi. Geçtiğimiz yıl bu çalışmalar sayesinde esnafımız ve yerel ekonomimiz oldukça kazançlı bir sezon geçirdi.
Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçinin geldiği Efes Selçuk’un, turizmden hakkı olanı alamadığı ortadayken, tıpkı Belediye Başkanımızın gösterdiği çaba ve gerçekleştirdiği çalışmalar gibi, yerel ekonomiye güç ve değer katacak çalışmalara ve projelere ihtiyacı var.
Tam da bu yüzden, zaten milyonlarca turistin ziyaret ettiği Efes Antik Kenti’ne, hem de oradaki görüntüyü ve tarihi değeri gölgeleyecek bir yapılaşmada ısrar edilmesi yerine Efes Selçuk’un ilgi ve alaka bekleyen kent içindeki alanlara odaklanmanın doğru olduğunu düşünüyoruz.
Dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı’nın kaderine terk edilmiş halde görmezden gelinmemesi gerektiğini, kentin turizmine ve yerel ekonomimize kazandırılması gerektiğini ısrarla gündeme getirmek isteriz.

Eğer gerçekten kime yarayacağı belli olmayan proje dayatmalarıyla siyasi ve ticari çıkar niyetiyle değil Efes Selçuk’a değer katmak amacıyla proje geliştirilecek ve gerçekleştirilecekse adres bellidir; Artemis Tapınağı.

İşte tam bu yüzden, sadece belediyemiz meclis üyelerine, mecliste temsilcisi bulunan partilere değil, Efes Selçuk’taki siyasal, sosyal ve ekonomik tüm kurumlara ve halkımıza bir çağrıda bulunuyoruz.

Gelin kentimizin turizmden daha çok kazanması için, yerel ekonomimizin güçlenmesi ve gelişmesi için, tıpkı daha önce Efes Alt Kapı Otoparkı gündeminde olduğu gibi birlik olalım.

Gelin Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın kentimize yönelik yatırım ve hizmet niyetini Artemis Tapınağı’na yönlendirmesi için her alanda birlikte çaba sarfedelim.

Gelin geçen yıl #EfesBizimdir diyerek hep birlikte kazandığımız gibi, #ArtemisBizimdir diyelim ve kentimize gelir getirecek yeni bir turizm değerini hep birlikte kazanalım.

Kazanan Efes Selçuk olsun, kazanan esnafımız olsun, kazanan hepimiz olalım!"

Editör: Duygu Kaya