CHP İzmir İl Kongresi 8 Şubat Cumartesi günü, Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacak.

İlçe kongreleri tamamlandıktan sonra, ‘mavi liste’ denilen hareket; il başkanlığına aday çıkarmaktan vazgeçti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile son görüşmesinden sonra yol haritasını da netleştirdi.

CHP Genel Merkezi’nden edindiğim bilgilere göre; Kemal Kılıçdaroğlu il yönetiminin belirlenmesi konusunda Tunç Soyer ve Deniz Yücel’in birlikte çalışma yapmasını istiyor.

Hatta bir çalışma şekli konusunda da mutabakata varılmış.

Yine Kılıçdaroğlu’nun önerisi ile Soyer ve Yücel bu hafta yan yana gelecek.

30 kişilik il yönetiminin nasıl seçileceğinden, İzmir’den kimlerin Kurultay delegesi olacağına kadar, geniş bir yol haritası konusunda anlaşılmış.

Şöyle ki; birebir çalışma yapacak olan Soyer ve Yücel, 30 kişilik yönetim için 3’er ‘olmazsa olmaz’ isimlerini yazacaklar. Geri kalan 24 kişiyi ise ilçelerden gelen öneriler doğrultusunda yine ikisinin birden onay verdiği isimlerden oluşturacaklar.

***

28-29 Mart’ta yapılacak olan 37.Olağan Kurultay’da doğal delegeler hariç (Milletvekilleri, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri) 1200 delege oy kullanacak.

İzmir’in delege sayısı ise 56…

Edindiğim bilgiye göre; İzmir’den seçilecek olan 56 delege de, yine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisi ile Tunç Soyer-Deniz Yücel zirvesinde netleştirilecek.

Kavgasız il kongreleri ve kurultay isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, delegeler konusunda da ‘kolaylaştırıcı’ bir öneride bulunuyor ve bu öneri Soyer-Yücel ikilisi tarafından da kabul ediliyor.

Öneri şöyle: 30 ilçenin ilçe başkanları ve İl Başkanı Deniz Yücel delege yapılacak. Tunç Soyer delege olacak ancak başka hiçbir belediye başkanı delege yazılmayacak. Geriye kalan 24 delege de yine, kadın ve gençlik kotaları gözetilerek, Soyer-Yücel zirvesinde şekillendirilecek.

Öğrendiğim bir diğer bilgi, Soyer (ve /veya ekibinin) Devrim Barış Çelik ve Rıfat Nalbantoğlu’nun delege olması konusunda ısrarcı olacağı yönünde…

CHP İl Başkanlığı’na, Deniz Yücel’in Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

İlçe turlarını tamamlayan Deniz Yücel ise henüz resmi açıklama yapmadı.

Mavi listenin de ciddi bir desteğini alamayan Oğuz, yeter sayıda imza toplar mı, cumartesi günü göreceğiz.

Anlaşılan o ki; film netleşmiş.

Bu il kongresi, geçmiştekilere kıyasla, ‘kavgasız, gürültüsüz’ geçecek, belli…

Peki, heyecan ve coşku olacak mı?

Onu da cumartesi hep beraber izleyeceğiz.