Spor Toto Süper Lig ve TFF 1.Lig’de ilk iki haftalar geride kaldı. Bu sezon, en üst lig olan Süper Lig ve TFF 1.Lig’de ikişer takım İzmir’i temsil ediyor. Geride kalan 2 haftada ilk önce deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan, Pazar günü ise İzmir’de Yeni Malatyaspor’a 1-0 mağlup olan Göztepe’de işler yolunda gitmiyor. Ünal Karaman ve öğrencileri lige istedikleri gibi bir giriş yapmayı başaramadılar. Yeni gelen transferlerin henüz takıma adapte olamadığı ve zamana ihtiyaçları olduğu çok net bir şekilde göze çarpıyor. Bu hafta sonu Sivas deplasmanına çıkacak olan Göztepe ardından gerçekleşecek Milli takım arasını iyi değerlendirmeyi başarırsa geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi problemsiz bir sezon geçirir gibi gözüküyor. Giresunspor, Kayserispor, Başakşehir, Antalyaspor gibi kulüplerin genel itibariyle oyun anlamındaki eksik görüntüsü bu sezon Süper Lig’de oynayan iki İzmir takımı için büyük bir avantaj gibi gözüküyor.

İlk hafta Kayserispor, ardından cumartesi günü görkemli bir Alanyaspor galibiyeti ile 18 yıl sonra lige merhaba diyen Büyük Altay’da camia ve taraftarlar kenetlenmiş durumda. 42-43 puanın rahatlıkla ligde kalacağını düşünürsek Altay ihtiyacı olan 6 puanı çoktan cebine koymayı başardı. Ligin geneline baktığımızda da şu an itibariyle en güzel ve pozitif futbolu oynayan 3-4 takımdan bir tanesi konumunda. İlk hafta hem oyuncu eksikleri olarak, hem de oyun olarak çok zayıf görüntü veren Kayserispor karşısında alınan galibiyet şans olarak nitelendirilirken, ardından gelen 4-1’lik Alanyaspor galibiyeti tüm rakiplerin dikkatini çekmeyi başardı. Büyük Altay’ın ‘Büyük Mustafa’sı oynattığı baskı futbolu ile rakiplere çok zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Milli takım arası öncesi Pazar günü Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Altay’da tüm gözler Perşembe günü sarı-lacivertlilerin Avrupa Lig’i play-off turu rövanş maçında karşılaşacağı Helsinki maçına çevrildi. Fenerbahçe’nin Avrupa içerisinde uzun sayılabilecek deplasmanın ardından İzmir’de göstereceği performans merak konusu. Finlandiya ile Türkiye arasında hava değişimi, sakat oyuncuların sayısının oldukça fazla olması, şu an için Altay adına büyük bir avantaj konumunda. Eğer Altay ilk iki hafta ki performansını sürdürmeyi başarırsa en az 1 puanı hanesine yazdırmayı başaracaktır diye düşünüyorum.

Alt ligde mücadele eden iki İzmir kulübü Altınordu ve Menemenspor ilk iki hafta itibariyle benim beklediğim performansın ne altında kaldı, ne de üzerine çıkmayı başarabildi. Geçen sezonu bir nebze sıkıntılı geçiren Menemenspor’un bu sene daha pozitif bir futbol oynamaya çalıştığını görmek umut verici. Ligin bu sezon en güçlü takımlarından biri olacağını gösteren Bandırmaspor deplasmanından puanla dönemeseler de oyun ve mücadele olarak elinden geleni yapmaya çalışan Menemenli oyuncular bu sezon işini son haftalara bırakmayacak bir Menemen izleyeceğimizin sinyallerini bize verdiler.

Geçtiğimiz sezon TFF 1.Lig play-off finali oynamayı başaran iki İzmir takımından biri olan Altınordu lige iki hafta sonunda 1 puan alarak başladı. İlk hafta Ankara’da karşı karşıya geldikleri Keçiörengücü mücadelesinde geçtiğimiz sezonun gerisinde olduğu izlenimini veren Altınordu bu hafta İzmir’de yaşadığı büyük hüsranla sevenlerini üzdü.

Genel itibariyle baktığımızda 4 İzmir takımı arasında Milli takım arasına ihtiyacı olmayan tek takım şu an için Altay gibi gözüküyor. Göztepe, Altınordu ve Menemen’inde milli takım arasından sonra toparlanıp galibiyetleri almaya başlayacağını düşünüyorum. İzmir için güzel bir futbol sezonu olması dileğiyle…