İZ GAZETE- CHP Bergama İlçe Başkanlığı Bergama'daki 831.938,56 m2 tarım arazisinin AKP'li belediye başkanı Hakan Koştu ve yönetimi tarafından 30 Kasım günü ihale ile satılacak olmasına tepki gösterdi. 

CHP Bergama İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İlçemizde bulunan köylünün ata mirası tarlaların AKP'li belediye yönetimince satılmasına ilk günden itibaren ilçe örgütümüz, il başkanımız ,il yöneticilerimiz , Grup Başkanvekilimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Meclis üyelerimiz ile birlikte karşı çıktık. Bergama Belediyesi'nin resmi internet sayfasındaki ilana göre takipçisi olduğumuz. toplam 831.938,56 m2 kıymetli tarım arazisinin toplam 97.383,56 m2'si için ihale gerçekleştirilecek, satış yapılacaktır. Buradan tekrar hatırlatıyoruz: Büyükşehir Yasası ile mülkiyetini devraldığınız tarlalar köylünün ata mirasıdır, sizlere bu milletin gerçek efendisi köylünün sadece bir emanetidir. SATAMAZSINIZ!" ifadeleri kullanıldı.

"İlk günde dediğimiz gibi: yol ve park yapacağım, borç ödeyeceğim diyerek ihale ilanıyla 30 Kasım 2021 de satışa çıkardığınız bu kıymetli toprakların sahibi; Aşağıkırıklar, Ferizler ve Kadıköy halkıdır" denilen açıklamada, "Seçimlerde yol yapacağım diyerek oylarına talip olduğunuz halkımızı tarlalarını satışa çıkartarak memnun edemezsiniz. Üretimin ne denli önemli olduğunu tüm dünya ile birlikte yaşadığımız salgın koşullarında bir kez daha gördük. Bırakınız köylünün imece usulü ekip biçtiği tarlaları satışa çıkarıp, satıp, yol, park, bahçe yapmayı da; köylü nasıl kalkınır, nasıl üretim yapar, üretime nasıl teşvik edilir, girdi maliyetleri nasıl azaltılır bu konulara enerjinizi veriniz. Zira önümüzdeki yıllarda zarar gören, sadece borç ile beli bükülen çiftçimiz değil topyekûn ülkemiz ve milletimiz olacaktır. Göreve geldiğinizden bugüne kadar sözde Bergama'ya hizmet adına ifraz ederek, devrederek veya satmaya çalışarak gözden çıkardığınız bu topraklar siz yönetenlere sadece emanet, gelecek nesillere de önemli bir mirastır. Satamazsınız!" vurgusu yapıldı. 

Editör: Haber Merkezi