Başlıktaki deyimin anlamını bilmeyenler için ‘ağzıyla sırtını kaşımak’ deyiminin anlamı; ‘Ağzından çıkanı kontrol edemeyen, uluorta konuşan, iftira ve hakaret dolu sözler söyleyen’dir. AKP’li rektör Nükhet Hotar ile AKP İzmir il başkanı Kerem Ali Sürekli, son 15 gün içerisinde tam da bu deyimi hatırlatan açıklamalarda bulundular.

‘BİZİM BAHÇEMİZ DİKENLİ’

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin atanmış AKP’li rektörü Nükhet Hotar, birkaç gün önce hem CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’i hem de İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni hedef alan ve neredeyse hakarete varan açıklamalar yaptı.

Hotar açıklamalarında, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ve cemiyetin yayın organı 9 Eylül Gazetesi’nin bir partinin arka bahçesi olduğunu iddia edecek kadar ileri gitti. Bunu yaparken de İGC’de yönetimin seçimle belirlendiğini, sandık kurulduğunu unuttu galiba. Ya da İGC yönetimine, kendisi gibi atama ile gökten zembille inildiğini sanıyor olabilir.

Yazılacak çok şey var elbet. Ama İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in Hotar’a cevabından iki cümlenin tam da yerine rasgeldiğini düşünüyorum; ‘Biz kimsenin ne ön, ne arka bahçesiyiz. Bizim kendi bahçemiz var. Ama biraz dikenli… Ne yazık ki basını dikensiz gül bahçesi gibi görenler, gerçek anlamda gazetecilik ile karşılaştığında özeleştiri yapmak yerine kurumları itham etmeyi ve karalamayı seçiyorlar.’ Eline, kalemine, yüreğine sağlık başkan…

İZSU KOVAYLA MI SU TAŞISIN?

Geçen hafta geçirdiğim küçük bir kazadan dolayı yazamadığım ama yazmak istediğim bir konudan bahsetmek istiyorum. Her ne kadar bu konu iki hafta öncenin gündemi olsa da aktüalitesini kaybetmediğini düşünüyorum. AKP İzmir il başkanı Kerem Ali Sürekli’nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili yaklaşık iki hafta önceki açıklamalarını büyük bir hayretle okudum. Ama Sürekli’nin bir açıklaması var ki bunu dile getirirken yüzü hiç kızardı mı merak ediyorum? Konu İzmir’de kullanılan şebeke suları, İZSU zamları…

Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra suyun metreküp fiyatına bir kere indirim, iki kere zam yapıldı. 1 Temmuz 2019 tarihinde indirim yapıldı. Zamların ilki ise 1 Ocak 2020’den itibaren geçerli olmak üzere %15, ikincisi ise 1 Eylül 2020’den itibaren geçerli olmak üzere %11,76 oranındaydı. Toplamda, 31 Mart’tan bu yana İzmir’de su pahalandı, evet. Evet ama!

‘Ama’sını Sürekli’ye soralım. Zira kendisi ülkeyi yöneten iktidar partisinin il başkanı. 31 Mart’tan bu yana evlerimizde, iş yerlerimizde kullandığımız elektrik kaç kere, ne kadar zamlandı? Evlere şebeke sularının ulaşımı için kullanılan pompaların, valflerin ve bilumum aygıtların kullanımı sırasında elektriğin gerekli olduğunu biliyordur sayın başkan. En azından ben öyle olmasını ümit ediyorum.

Ee elektirik, doğalgaz, akaryakıt bu kadar zamlanırken, Tunç Soyer’in şebeke sularını evlere kova kova mı taşımasını bekliyorsun Sayın Sürekli? Vallahi pes!

Sonuç olarak AKP’nin İzmir temsilcileri ‘ağzıyla sırtını kaşımaya’ devam ediyor ve belli ki edecek. Geçmişten bu güne siyaset yaparken de hep bu yolu tercih eden bir siyasi geleneğin temsilcilerinden tabi ki farklı bir şey de beklenmiyor.