Artık ucu görünen sandığa doğru giderken, ‘bekaları’ için her şeyi ama her şeyi yapmayı göze almış, kavga dilini rutine bağlamış iki iktidar ortağının söylemlerine bakıyor ve ‘bunların heybeleri iyice boşalmış’ demekten kendimi alamıyorum.

Varsa, yoksa ‘din istismarı’..Başka argüman kalmadı, abandıkça abanıyorlar.

Besleyip büyüttükleri tarikat ve cemaatlerde toplanan gözüne perde inmiş/indirilmiş kitleleri konsolide etmek, buralardan kaçak olmasını önlemek; tüm dertleri bu artık.

Tamam, başından beri din tacirliği ve cemaatlerle iş bitirme, onları devlete yerleştirme politikaları vardı, yeni değil. Ama ‘cehalet soslu dinci kesim’ bu kadar baş tacı olmamıştı; ekonomi iyi kötü durumu idare ediyor, halk ‘geliyorum’ diyen büyük ekonomik çöküşü henüz göremiyordu. Açılım, saçılım, Kürtler, barış, Habur’dan girişler, ‘megri megri’ derken o kesimi de bir süre idare ettiler. Ama artık ‘deniz bitti’ Kürt oylar cenahında Öcalan ile Demirtaş’ı kapıştırmak; Demirtaş’a karşı PKK’lı katil Öcalan’ı öne çıkarmak da fayda etmiyor.

Kaldı mı sana, anaokulunda bile din eğitimi koymaya kalkıp tepki gelince de ‘vay sen dinsizsin’ diye sallama politikası.. Kaldı mı sana, BAE’den para dilenmek, kaldı mı sana Sezen Aksu ile kavga etmek!..Artık yersen durumu, batan geminin malları bu kadar!..

İktidar dikkatleri başka yöne çekmeye çalışsa da milletin derdi hala pahalılık ve enflasyon, mutfaktaki yangın. Mızrak çuvala sığmıyor. Neredeyse iki günde bir akarya- kıt zammı yapıp, piyasada ucuzluk bekliyorlar. Her türlü mal ve hizmetin ana girdisi olan akaryakıt ve enerji fiyatlarını artırdıkça artırıp ucuzluk beklemek neyin nesi?

TÜİK verilerine göre, 2020’de 6 milyon 630 bin haneye sosyal yardım yapılıyor. Bir hanede ortalama 3,3 kişinin yaşadığı kabul ediliyor ve sosyal yardım alan nüfus 22 milyona dayanıyor. Bu sürdürülebilir bir tablo değil, devletin bütçesinden 2020’de 655 milyar 599 milyon lira aktarıldı bu hanelere. İnsanları yoksullaştır, üç kuruş yardıma muhtaç et, hepimizin vergisinden oluşan bütçeden verdiğin yardımı da sanki AKP yapıyormuş gibi yoksula yutturmaya çalışıp oy iste. Çok çirkin siyaset!..

Ama mal bu, siyaseti de böyle olacak elbette. Ne var ki artık deniz bitti, heybe boşaldı, elde avuçta din ve yoksulluk istismarı ile kavga kaldı!..