Geçen hafta sonu Adana'da Türkiye'yi yakından ilgilendiren güzel ve başarılı bir toplantı gerçekleştirildi. Türkiye'nin önde gelen iş insanları TÜRKONFED'in düzenlediği "Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı: Hayalimizdeki Türkiye" temasıyla gerçekleşen 24. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nde buluştu. BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı-BASİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Küçükkurt önderliğinde BASİFED üyeleri olarak zirveye büyük bir katılım sağladık. Adanalı iş insanlarının bize gösterdiği ilgi ve misafirperverlik için ayrıca teşekkür etmek isterim. Çocukluğumu yaşadığım kent olarak Adana, benim için ayrı yere ve öneme sahiptir. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez'in zirvede yaptığı konuşma aslında hepimizin ortak hayalini dile getiriyordu: "Cumhuriyetimizin yeni yüzyıl yolculuğu başlarken, nesillerimize parlak bir geleceği miras bırakmamızı sağlayacak ortak bir Türkiye hayalini şekillendirmenin en önemli önceliğimiz olduğuna inanıyoruz. Hayalimiz net. İş dünyasını oluşturan her ölçekten şirketiyle dijitalleşen, yeşil dönüşüm sayesinde su ve enerji kaynak verimliliğiyle hem cari açığı azaltan hem de yeni ihracat pazarlarında rekabet gücünü artıran; gelişmiş bir ekonomi için gelişmiş bir demokrasiyi içselleştiren, eğitimden kadına, gençlikten girişimciliğe toplumun tüm katmanlarını dönüşümün odağına alan bir ülke." 

HAYALİMİZ NET: AYDINLIK VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE 

Güçlü ülke olmanın gerekli ve belli şartları var. Laik Cumhuriyet ile demokrasiyi kurumlaştırmış bir ülke olarak ekonomik sıkıntıların üstesinden geleceğimizi çok iyi biliyoruz. Her yazımda vurguladığım gibi eğitim her zaman baş aktörümüz. Her alanda yakalayacağımız dijital devrimle hedefe ilerlemek biraz daha mümkün olacaktır. Enerji kaynaklarını çeşitlendirip su ve doğal kaynaklarımızı verimli kullanarak yeşil dönüşümü sağlamak ana hedefimiz olacaktır.  

Son cümle: "Türkiye genç nüfusuyla dijital-yeşil ve toplumsal dönüşümünü sağlayarak hedefine ulaşacaktır. Yeter ki, gençlerimizin önünü açalım..."