MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- CHP Çiğli Belediye Meclis Üyesi İbrahim İncesu, İZ Tv’de yayınlanan Doğan Beyazgül ile Özgür Yorum programının konuğu oldu. İncesu, ekonomi, 2023 seçimleri, kent konseyi gibi konuda değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Harmandalı çöp depolama alanı ile ilgili gelişmeleri anlattı. Harmandalı çöp depolama alanının heyelan bölgesi olduğunu belirten CHP Çiğli Belediye Meclis Üyesi İbrahim İncesu, “Göreve geldiğimizde yapacağımız ilk iş İzmir’in 30 yıldır kanayan yarası olan ‘Harmandalı çöp depolama alanının kapatılması olacak’ dedi. Göreve geldikten sonra çalışmalara başladık. Ekoloji Meclisi’miz çalışmalarda bulundu ve sonucunda bu sorunu tek başına Çiğili Kent Konseyi ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına çözemeyeceği bir sorun olduğunu gördük. Daha sonrasında geçmişten kaynaklanan deneyimlerimizi, birikimlerimizi, çevre platformları vs bir araya getirerek bir ilki gerçekleştirdik. Çok verimli bir çalıştay oldu. Bu çalıştaydan çıkan sonuçların raporunu hazırlamak için yine çalışma grubu kuruldu. 6 Aralık’ta Mimarlık Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek açıklamada bulunduk. 5 Ekim’de ise o alanın heyelan bölgesi olduğunu, afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ve çöp depolama tesisinin kapatılması gerektiğini söyledik. Bu sorunun çözülmesi için yeni entegre tesis alanlarının belirlenmesi gerekiyor. Onun haricinde Harmandalı sorunu çözülmez. Ayrıca tarafların da bir araya gelmesi gerekiyor. Şu anda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyesi Harmandalı’na aktarılan çöpün durdurulacağını ve zamana yayarak o bölgenin kapatılacağının sözünü de verdi. Bu çalışmaya merkezi yönetimin müdahil olması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi bu işin altından tek başına kalkamaz. Yani İzmir’in sorununu birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

manşet yayın

‘UMUT ARTTI’

Aralık ayının sonunda halkı bilgilendirmek ve halkın görüşünü almak için bir panel düzenleneceğini söyleyen İncesu, panelde bu zamana kadar neler yapıldığını ve neler yapılacağına dair konuşmaların gerçekleşeceğini de belirtti. İncesu, “Çiğili Kent Konseyi kurulalı yaklaşık 14 ay oluyor. Çiğili halkı yeterli bir bilgiye de sahip değildi. İnsanlara Çiğili Kent Konseyi hakkında da bilgilendirmeye çalıştık. Örneğin Çiğili’de boşaltılan evlerdeki insanların mağduriyetini Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile sorunu giderdik. Bu sayede insanların umutları arttı ve Çiğili Kent Konseyi’nin bir şeyler yapabileceğini gördüler” ifadelerini kullandı.

‘DONANIM ÖNEMLİ’

Kent konseyine uygun bir şekilde ortak aklı, çok sesliliği önemseyerek çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden İncesu, “Deneyimli, birikimli insanlarla çalışıyoruz. Örneğin Ekoloji Mühendisi, Şehir Planlamacısı olan Serdar Karaduman arkadaşımız aynı zamanda Çiğili Belediyesi’nde İklim Müdürü olarak çalışıyor. Avukatlarımız ise birisi Ekoloji Meclis Başkanı bir diğeri de yürütme kurulu üyesi. Yani birikimli insanlarla çalışırsanız, başarı beraberinde gelir. Biz de bu doğrultuda Çevre Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası ile ortak çalıştık. Kent konseyine uygun bir şekilde ortak aklı, çok sesliliği önemseyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘EN UYGUN ADAY KILIÇDAROĞLU’ 

Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması gerektiğini söyleyen İncesu, “Aday olacak kişinin kamu deneyiminin olması aynı zamanda da uzlaştırıcı olması gerekiyor. Sürece baktığımızda Kılıçdaroğlu altı masayı bir araya getirdi. Baktığınızda kamu deneyiminin olduğunu görüyorsunuz. Bizden birisi. Neden Kılıçdaroğlu olması? Bana göre en güçlü aday Kılıçdaroğlu’dur. Hırsları az. Ülke sevdası olan dürüst bir insan. Uzlaştırıcı, kucaklayıcı dolayısıyla bu profillere Altılı Masa’nın en uygun adayı Kılıçdaroğlu’dur” şeklinde konuştu.  Mevcut ekonomik durum hakkında yorumda bulunan İncesu, iktidarın değişmesi gerektiğini söyledi. İncesu, “Son bir yıla baktığımızda insanların alım gücü tamamen düştü. Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele etmek için gelen bir iktidar maalesef ülkedeki bütün kurumları tahrip ederek yasakları getirdi. Dolayısıyla geldiğimiz durum çok vahim. Asgari ücretin tartışılmasını bile yanlış buluyorum. Tamamen kendi zenginlerini yarattılar. Vergiler çok ağırlaştı. Korkunç vergiler ödüyoruz. Günah keçisi olarak marketleri bulmaya başladık. Dolayısıyla asgari ücretin açıklanması hiçbir şeyi değiştirmez. Tek çözüm iktidarın değişmesidir. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği aile sağlık sigorta sistemi insanlara güvence veriyor. Nebati’nin sözlerini ise ciddiye almak mümkün değil” dedi.

Editör: Duygu Kaya