İZ GAZETE - Narlıdere Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumunda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Erman Uzun önemli açıklamalarda bulundu. Uzun, 23 Haziran’da gerçekleşen ve CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun açık ara farkla kazandığı İstanbul seçimleri hakkında konuştu.

Narlıdere Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erman Uzun, mecliste yaptığı konuşmaya Kabotaj kanununa değinerek başladı. Uzun, “Kabotaj kanunu Atatürk’ün devletçilik ilkesinin en önemli örneklerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle bu kanunun hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm devlet büyüklerimizi saygı ile anıyoruz. Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi hakkında konuşan Uzun, Meclisin Haziran ayı oturumunda da konuya ilişkin görüşlerini açıkladığı kaydetti. Uzun, “Geçtiğimiz meclis toplantımızda 23 Haziran 2019 tarihinin ülkemiz için son derece kritik bir dönemeç olduğunu söylemiştik. Ülkemiz bu dönemeçten başarı ile çıkmıştır. Halkın iradesinin bir kişinin veya bir zümrenin karar ve arzularının üzerinde olduğunu, halkımızın tek yumruk haline geldiğinde balyoz etkisi yaratabildiğini hep birlikte gördük” dedi.

‘HALKIMIZ ZORBAYA, HUKUKSUZLUĞA KARŞI GEREKLİ REFLEKSİ SANDIKTA GÖSTERMİŞTİR’

Uzun sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendisini halkın üzerinde görenler, yaptım, oldu, olacak anlayışı ile devlet yönetmeye çalışanlara, kendi menfaatleri için halk iradesini yok sayanlara, keyfi olarak seçim iptal edenlere, kapalı kapılar  ardında demokrasiye darbe yapanlara halkımız en büyük dersi sandıkta vermiştir. Bu seçim sonucu göstermiştir ki; tek adam rejimi, evveliyatlarında bağımsızlık ve özgürlük olan Türkiye halklarına göre değildir. Halkımız zorbaya, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı gerekli refleksi sandıkta göstermiştir”

İstanbul seçiminde gerçekleşen başarı nedeniyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkürlerini ileten Uzun, “Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi ‘Cumhuriyeti şimdi demokrasiyle taçlandırıyoruz ve bunu büyüteceğiz, güçlendireceğiz. Demokrasi kararlılığımızı bütün dünyaya bildireceğiz’ ” diye konuştu.

‘AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE SİVAS DAVASININ DOSYASI DÜŞÜRÜLDÜ’

Sivas Katliamı’nın 26’ncı yıldönümü hakkında konuşan Uzun, ayrıca Sivas Katliamı davasının avukatlarını da sıraladı. Sivas Katliamı, toplumsal ayrıştırma ve kutuplaşmanın acı bir örneği olduğunu ifade eden Uzun, “Aynı acıların bu topraklarda bir daha yaşanmaması dileğiyle yitip giden canlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

Uzun “Yüreğinde kardeşlik türkülerinden başka hiçbir şey olmayan sanatçılarımızın, aydınlarımızın, çocuklarımızın da içerisinde olduğu Madımak Oteli’nin irticacılar tarafından yakılmasının üzerinden 26 yıl geçti. Geçen 26 yıla rağmen bu kara olay halen aydınlatılmadı, adalet halen tecelli etmedi. 17 yıllık AKP iktidarı bu acı olayın aydınlatılması için mücadele etmek yerine, katliamcıların avukatlarını bakan, milletvekili ve bürokrat yaparken, yine AKP iktidarı Sivas davasının dosyasını zaman aşımından düşürüldü” şeklinde konuştu.

Öte yandan CHP Narlıdere Belediye Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Erman Uzun’un sıraladığı Sivas Katliamı davasının avukatları şu şekilde:

Av. Celal Mümtaz Akıncı - Afyon Barosu Başkanı ve AKP oylarıyla Anayasa Mahkemesi üyesi

Av. Hayati Yazıcı AKP’nin eski Devlet Bakanı

Av. Haydar Kemal Kurt - AKP Isparta Milletvekili

Av. Zeyid Aslan - AKP Tokat Milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski avukatı

Av. Hüsnü Tuna - AKP Konya Milletvekili

Av. Burhanettin Çoban - Afyonkarahisar AKP’li Belediye Başkanı

Av. Faik Işık – R. Tayyip Erdoğan’ın ve Süleyman Mercümek’in avukatı

Av. İbrahim Hakkı Aşkar - AKP Afyon Milletvekili

Av. M. Ali Bulut – AKP Maraş Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi

Av. Bülent Tüfekçi - AKP'nin Gümrük ve Ticaret Bakanı

Av. Halil Ürün - RP kayıp trilyon davası sanığı, AKP Afyon Milletvekili

Av. Mevlüt Uysal - AKP İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı

Av. Nevzat Er - Eski AKP Eminönü Belediye Başkanı

Av. Suat Altınsoy - AKP Konya İl Başkanı Yardımcısı

Av. Tayfun Karali - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürü

Av. Ferruh Aslan - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü

Av. Ali Aşlık - Eski AKP İzmir İl Başkanı ve milletvekili

Av. Bedrettin İskender - AKP Ümraniye Belediye Başkan adayı

Av. Ekrem Bedir - Sakarya AKP Hendek Belediye Meclis Üyesi

Av. Hasan Hüseyin Pulan - AKP İstanbul İl Disiplin Kurulu üyesi

Av. Hurşit Bıyık - AKP Trabzon İl Başkan Yardımcısı

Av. Reşat Yazak - Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi

Editör: Haber Merkezi