Günlük hayatımızı en fazla etkileyen şey şüphesiz ki unutkanlıklarımızdır. Özellikle de yaz aylarında terleme ya da fazla sıcaklardan kaybedilen su ve mineraller hafızamızı ciddi anlamda zorlamamıza neden olur. Bu nedenle özellikle su miktarımız ve besinlerimizden hafızamı yazın da güçlü tutabilecek olanlarını seçerek günlük beslenmemize etkileyebilir ve hafızamızı daha kuvvetli hale getirebiliriz.

Su ve soda: Hafıza için olmazsa olmaz birinci kural en az 3 lt yi bulacak su tüketimidir. Özellikle vücutta sıcaklardan ödem oluşması ve ödemin atılamaması durumu ya da terleme ile fazla su atılması durumlarına birebir gelecek olan sudur. Tansiyon hastası olmayanların ise günde en az 1 şişe soda içmesi mineral kayıpları nedeni ile oluşabilecek olan hafıza kaybı ya da zayıflığına birebir gelecektir.

Ceviz: içerdiği omega 3 ve omega 6 yağ asitleri ile hafızamızı güçlendirecek ve beyin çalışması için bize yardımcı olacak en önemli besinlerden biridir. Günde az 3 adet ceviz içi tüketmek unutkanlık ve hafıza kaybına birebirdir.

Ananas: İçerdiği antioksidan ve C vitamininin yanında mineraller ve özellikle vücuda su dengesi sağlaması açısından olmazsa olmaz besindir ananas. Beyin sağlığı için oldukça önemlidir ve günde 2 dilim kadar her gün tüketilebilecek olan lif kaynaklarından biridir.

Yumurta: Her sabah mutlaka 1 adet haşlanmış ya da omlet şeklinde tüketilebilecek olan yumurta anne sütüne eş değer proteini ile beyin gelişmesi ve hafıza kuvvetlenmesi için oldukça önemli bir besindir. Vücudun protein kaynağıdır. Özellikle beyin hücrelerinde gelişmeye yardımcı olur. Yumurta her şekilde yemek yanında ya da bir mevsim salatası içinde tüketilebilir bu şekilde içerdiği D vitaminlerinden de faydalanabilir ve demir içeriğini rahatça bağlamasını sağlayabiliriz.

Süt: Her gün 1 su bardağı içilen süt içerdiği tüm vitamin minerallerin yanında karbonhidrat yağ ve protein grubunun 3ünü birden barındıran tek grup olması nedeni ile hafıza ve beyin üzerinde de oldukça etkilidir. Süt özellikle diş kemik ve hafıza hücreleri üzerinde bizlere yardımcı olacak olan en iyi gıdalardan biridir.

Balık: Mevsiminde balık tüketimi beyin çalışması için gerekli olan omega3 ve omega 6 yağlarının vücutta kullanılmasına yardımcı olacaktır. Omega yağları açısından oldukça zengin olan balık haftada en az 2-3 defa tüketilmesi gereken iyi protein kaynağı olan ve alınması gereken başlıca kaynaklardan biridir. Beyin gelişmesi ve fikirlerin unutulmaması hatta yeni fikirler oluşturulabilmesi için balık vazgeçilmez gıdadır.

Yer fıstığı: Günde 1 avuç kadar yer fıstığı tüketmek beyin ve hafıza gelişmesi için etkilidir. İçerdiği omega yağ asitleri ile iyi yağların vücutta depolanmasına yardımcı olan yer fıstığı aynı zamanda unutkanlığa da iyi gelmektedir. Ancak 1 avuçtan fazla tüketiminde yağ yapımına da katkı sağlayacağından dikkatli tüketilmesi gereken besinler arasındadır.

Siyah üzüm: Günde 1 avuç tüketilebilecek olan siyah üzüm, başlıca kan yapıcı ve demir sağlayıcı etkisinin yanında aynı zamanda hazfıza kuvvetlenmesine yardımcı olur. Hafıza kayıplarında bizlere yardımcıdır ve beynin toparlanması için gerekli olan tüm mineralleri bizlere sağlamış olur.

Elma: Özellikle kabuğundaki vitaminler ile hafıza ve beyin için oldukça önemli olan elma yaz kış tüketilebilecek olan en kıymetli meyvelerden biridir. Her gün 1 adet elma cildi güzelleştirir, yağ yakılmasına yardımcı olur, kan şekerini dengelerken, hafızayı kuvvetlendirir ve beyin çalışması için etkilidir.