CHP İzmir, dün il başkanı Asuman Ali Güven’in ağzından iktidar partisine “toptan”bir yanıt verdi. Toptan yanıtın satır aralarına gireceğim ama önce şu “Atatürkçülük” meselesinde bir duralım.

Güven, “Atatürk sevginizin gazete arasına sıkıştırılmış, parti logolu bir posterden ibaret olmadığını gösterirseniz, belki İzmirliyi inandırabilirsiniz. Tabii Atatürk sevginizi İsmail Kahraman’ı tekrar Meclis Başkanı yaparak da gösteriyorsunuz!”diye ironi yaptı. Bu ironi aynı zamanda iktidarın da açmazıydı.

‘ATATÜRKÇÜ’ İKTİDARIN ATATÜRK KARŞITI MECLİS ADAYI

AKP ‘Atatürkçü’ kesilirken TBMM Başkan adayı İsmail Kahraman Atatürk ve ilkeleri hakkında bakalım neler demiş?

İki gün önceki Odatv haberinden aktaracağım hazretin neler dediğini…

-"Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır."

-“Laiklik cumhuriyetin temel esaslarından değil."

-“Cumhuriyetin temelinde herhangi bir altı ilke mevzubahis değil. Bilahare eklenen bir madde var." (Laikliği kastederek)

-"Meclis'in her tarafında Atatürk resmi var, gerek görmüyorum." (TBMM’deki bazı Atatürk tablolarını kaldırttığında)

- "Cumhuriyet'i kuran kadro dinsizdi." (2014’te Eskişehir’deki bir konuşmasında…)

-"Haa bugün matem günü ya. Atatürk öldü. Dünyanın hiçbir yerinde bir büyük adam öldü diye ağlanmaz. Bizim gibi gerici bir başka devlet yok. Her canlı ölümü tadacak. Vadesi geldi öldü. 'o ölmez...' e öldü. 76 senedir ölmüş adamı bırakmıyorlar” (Bir 10 Kasım’da söyledikleri…)

Bunlar bir kısmı, daha neler neler var Kahraman’ın sarfettiği Atatürk’le ilgili.

Şimdi İzmirliler böyle bir adamı TBMM Başkanı adayı yapacak iktidar partisinin ‘Atatürkçülüğüne’ inansın mı? İnanır mı hiç?

Bunu geçiniz…

İKTİDARIN FETÖ İLE AŞKI

CHP İl Başkanı Güven, basın toplantısında iktidar partisini FETÖ ile güçlü vurgularla yüzleştirdi. “Bir zamanlar ‘sevgili’ dediğiniz, ‘dahi’ dediğiniz, ‘Hocaefendi’ dediğiniz (…), icazet almadan vekil, il başkanı, bakan, başbakan olamadığınız FETÖ lideri Fetullah Gülen’e olan aşkınızı ve onunla işbirliğinizi İzmirliye anlatmamıza ihtiyaç yok. Siz, bu FETÖ bataklığında çırpınanlar İzmirliye zaten her şeyi anlatıyorsunuz.” diyerek İzmirlilerin aklıyla alay edilemeyeceğini ifade etti.

CHP’Lİ BELEDİYELER

Güven’in basın toplantısında açtığı bir paragraf da CHP’li belediyelerdi. “Başta Büyükşehir olmak üzere CHP’li belediyelerin ürettiği hizmetleri görmemek için insanın ya kör ya da kötü niyetli olması lazım” diyen Güven İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek çalışmalarından söz ederken iktidarın da kırsal kalkınma projelerini Sayıştay marifetiyle nasıl engellemeye çalıştığı üzerinde de durdu.

KOCAOĞLU DURUŞU

CHP İl Başkanı Güven’in basın toplantısındaki önemli bir paragraf da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu lehine önümüzdeki dönem için açık ve net mesajdı. Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na destek verip, "Üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. Örnek, dürüst belediyecilik yapıyor. CHP, Ankara ve İstanbul'u da alma kararlığındadır ve bunu da alacaktır. Belediyeleri alırken de en büyük referansımız CHP'li belediyelerimizdir. En başta İzmir ve Aziz Kocaoğlu'dur. Aziz Bey'in görevine devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Kuşkusuz bu mesajda Kocaoğlu’nun bir önceki gün Büyükşehir Meclisi’nde AKP'li üyelere yanıt verirken kullandığı ifadenin de payı vardı. Belediyeyi kentsel dönüşüm yapamamakla suçlayan AKP'li Belediye Meclis Üyesi Bilal Doğan’ın “Uzundere ve Ege Mahallesi projelerinde 9 kez ihaleye çıkıldı. Gelinen nokta ise herkesin malumu… Peki ne olacak? 2019’daki yerel seçimler yaklaşıyor. Yoksa ‘projeleri bitiremezsem yeniden aday olurum mu?’ diyeceksiniz” demesi üzerine Başkan Kocaoğlu da, “Olacağız artık. Bu şartlar altında ne yapalım? Mecbur, elimiz mahkum.” şeklinde karşılık vermişti.