Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İz Web Tv’ye konuk oldu, İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sorularını cevaplandırarak gündemi değerlendirdi.

‘İKİ TARAF DA FAZLA RİSK ALMADI’

Gümrükçü, geçtiğimiz günlerde yapılan ortak yayında CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve AKP İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın karşı karşıya geldiği “Tarihi Buluşma” programına yönelik şunları kaydetti:

“Televizyon programı stratejik bir programdı. Bir kelimeden farklı sonuçlar oluşabilir diye endişelendik. Ama iki taraf da fazla risk almadı, reytinglerin yüksek olduğu ve çoğu seçmenin izlediği bir programda kendilerini tanıtmak için fırsat buldular. Özellikle Ekrem İmamoğlu’nun diğer tarafa ulaşma fırsatı açısından önemliydi.”

Gümrükçü, aynı zamanda AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım hakkında, “Ekrem İmamoğlu’nun en büyük avantajı Binali Bey. Aynı zamanda bizim milletvekilimiz. Tabii onun da geçmişte artıları var ama gençliğin önünde durması zor. Yeni nesil belediye başkanı Ekrem İmamoğlu bu seçimi kazanacak” dedi.

‘BİZE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTSUN’

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ayrıca, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a çağrı yaparak, “Binali Yıldırım’ın bize verdiği çok söz var. Yani 35 İzmir’e 35 proje gibi kapsamında çok söz var, Çiğli’ye de öyle. Ayrıca havaalanın sivil trafiğe açılması gibi sözleri var. İstanbullular müsaade etsin, Binali Yıldırım İzmir’e gelip bize verdiği sözleri tutsun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi