Göztepe-Başakşehir maçına giderken aklımda doğrusu “Zor ama seri beşe çıkar mı?”sorusu vardı. Taraftarlar, başta Yalı olmak üzere maçın havasına daha geçen maçın hemen ardından girmişti. Nitekim stat erken doldu, kombineler dışındaki biletler 40. saniyede tükenmişti. Tribün şov daha maçtan bir saat önce başladı. Kapalı da Maraton da müthişti. Numaralı da geri durmadı onlardan.

BAŞKAN SEPİL’E MAÇ ÖNCESİ SEVGİ GÖSTERİSİ

Ben de maçtan 75 dakika önce stattaydım ve iki üstat Uğur Dündar ve Atilla Köprülüoğlu da erken gelmişti. Hep birlikte Protokol Tribünü’ne geçip Başkan Sepil’e başarılar diledik. Maçın başlamasına kısa süre kala tribünler Başkan Sepil’e tezahürat yapıp hazırladıkları dünyaca ünlü TV dizisi Game Of Thrones’a gönderme yapan pankart açtı. Başkan da ayağa kalkarak taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”pankartı da Kapalı’da göz alıyordu.

KOSANOVİÇ İLK KEZ SAHADA

Göztepe’de Peynerbes sakatlanınca S. Liege’den transferin son gününde alınan Kosanoviç ilk kez forma giydi. Ghilas’ın da sakatlığı sürdüğü için 21 kişilik maç kadrosu dışında kaldığı görüldü. Süper Lig’deki İzmir temsilcisi sahaya 1-4-2-3-1dizilişiyle ve şu on birle çıktı: Beto, Sabri, Kadu, Kosanoviç, Traore, Selçuk, Rotman, Scarione, Castro, Tayfur, Jahoviç.

Emre’den yoksun Başakşehir Gençlerbirliği ve Braga’dan sonra aynı hafta içinde üçüncü maçını oynayacaktı, yorgundu.

Kendi evinde çift ön liberolu bir takımı sahaya süren Tamer Tuna’dan şahsen “önce beraberlik, olursa da üç puan” mesajı aldım. Gerçi Jahoviç’in dışındaki iki santrfor; Ghilas da Ömer de sakattı. Gouffran da bir türlü bekleneni veremiyordu. Bir anlamda Tamer Hoca’nın eli de dardı demek istiyorum.

AH O İLK YARININ SON ON BEŞ DAKİKASI

Başakşehir yorgunluk belirtisi göstermedi, iki mağlubiyete rağmen profesyonel davranarak moralini de bozmamıştı. Yine de ilk yarım saatte rüzgarı da arkasına alan Göztepe daha atak gözüktü, top Başakşehir kalesine daha çok yaklaştı. Göztepe adına sadece iki pozisyonu anmadan edemeyeceğim. 18’nci dakikada Jahoviç kafayla aşırdı, Scarione güzel röveşatası üstten dışarı çıktı. 23’te de Göztepe gole çok yaklaştı; Traore ve Rotman’la gelişen atakta Jahoviç’in nefis kafası doksanı yalayarak dışarı çıkarken tribünler “ah” çekti.

Başakşehir ilk yarının son 15 dakikasında dengeyi lehine çevirdi ve bu sürede 31 ve 36’da iki gol birden buldu. İlk gol bir kornerden geldi, ikincisi ise şanssız bir şekilde Kosanoviç’ten seken topla…

TAMER HOCA 2. YARIDAKİ DEĞİŞİKLİKLERLE OYUNU FORSE ETTİ AMA…

İki farka rağmen tribünlerin Göztepe’ye desteği müthişti. Tamer Hoca ön liberolardan Rotman’ı çıkarıp Gouffran’ı alarak başladı ikinci yarıya. On dakika sonra da ayağında çok top tutan Tayfur’u alıp sprinter Halil’le oyunu rakip sahaya yıkmak için bir hamle daha yaptı. Bu hamleler olumlu sonuç verdi ve Göztepe akınları peş peşe gelmeye başladı. 65’te ve 73’te gole çok yaklaşan günün çalışkan ismi Scarione’nin etkili şutları gole dönüşemedi.

62 ve 85’te tribünler “penaltı” diye ayağa kalktı ama hakem Yahya Kemal Uğurlu “devam” dedi. Maç biterken Sabri’nin kafası az farkla dışarı çıktı, bir dakika sonra Jahoviç’in ceza alanında bariz bir şekilde düşürülmesini hakem Uğurlu görmemezlikten gelemedi! Jahoviç penaltıyı gole çevirerek 7 maçta 7 gole ulaştı. Başakşehir tecrübesi ve oturmuş takım görüntüsüyle maçı 2-1 aldı. Göztepe’nin ikinci golü bulması için zaman kalmamıştı. Dokuz korner, yirmi yedi ortadan gol bulamayan Göztepe sahadan puansız ayrılırken üzgündü. Maçın başka bir güzel tarafı ise taraftarın yenilse de takımını bağrına basması ve tribünlere çağırarak alkışlamasıydı. Yalı, Göztepe’nin iyi ve kötü gününde yanında ve bu da takım için önemli bir itki demek.

Maç sonu basın toplantısında Tamer Hoca’nın üzüldüğünü gördük. Belki de “Oyunu baştan forse etmek mi gerekirdi acaba?” diye düşünmüş olabilir. Öte yandan yine Tamer Hoca’nın “dokuz korner, yirmi yedi orta” vurgusu yapması da ilginçti. Bu bir sitem miydi, sitemse kimeydi diye düşünmeden edemedim. Kimbilir belki de kör talihe sitem etmiştir.

GÖZTEPE YENİLSE DE 7. HAFTA SONUNDA İYİ BİR YERDE

Yedinci hafta sonunda Göztepe averajla dördüncü. İkinci ve üçüncüyle arasında sadece bir puan var. İyi bir yerde. Açık konuşalım; kimse 7 haftada Göztepe’nin 14 puana erişeceğini hayal edemezdi lig başında. Maç başı iki gol ortalaması var. Hep yazdığım gibi kolay gol yiyor çok iyi bir kaleciye sahip olmasına rağmen. Tamer Hoca’nın bu soruna milli maç nedeniyle verilen lig arasında çözüm bulması gerekecek. Sarı kırmızılılar sekizinci hafta maçında deplasmanda kötü günler yaşayan altı puanlı Antalyaspor’la karşılaşacak; deplasman seven bir takım olarak play-off finalini oynadığı bu kentten puan ya da puanlarla dönmesi işten bile değil.

Bitirirken bir not da Başkan Sepil’e; Tamer Hoca’nın elinin dar olduğu açık. Ara transferde biri forvet, biri gole dönük orta saha, iki takviye şart. Bizden hatırlatması.