12 Ocak 2018 Cuma günü gerçekleştirilen buluşmada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Girişimcilik” ödülünün sahibi Genç İşi Kooperatif yönetim kurulu üyesi Mehmet Kuzu’yu ağırladı. “Sürdürülebilir Kalkınma için Kooperatifçilik” başlıklı söyleşide, BM’nin 2012 yılında yayınladığı hedefler üzerine çalışıldı. Bu hedeflere ulaşmada eğitimciler, okullar ve ailelerin üzerine düşen sorumluluklar tartışıldı. Yükselen bir değer olarak daha yaşanılabilir bir dünya için kooperatif modelleri incelenerek eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişim çatısı altında buluşabilecekleri eğitim kooperatifleri üzerine fikirler geliştirildi.

2014 yılından bu yana İzmir Karşıyaka’daki merkezinde öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çeşitli eğitimler gerçekleştiren ve altı binden fazla çocuk ile hayal bilgisi atölyeleri düzenleyen Zikzak Grup’tan Yusuf Çağlayan, “Zikzak Öğretmen Kulübü’nün sosyal bir öğrenme ortamı olarak eğitimcilerin deneyimlerini paylaşarak çoğalttıkları kaliteli bir sosyal girişim” olduğunu belirterek, “Her birimiz gönüllü olarak bir araya gelerek yenilikçi ve yaratıcı yöntem ve teknikleri uygulama deneyimlerimizi birbirimiz ile paylaşıyoruz. Gündemde öne çıkanlar takip edebiliyoruz. Her şeyin bu kadar hızlı olduğu ve bilgi deneyiminin saklandığı bir dünyanın aksine paylaşarak ve artarak büyümeye devam ediyoruz. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, yayınevleri, okullar ile çözüm ortaklıkları yaparak eğitimi bütünsel olarak görmeye çalışıyoruz. Ve bunu tam 4 yıldır büyük bir keyifle yapıyoruz.” dedi.

Yaşam boyu öğrenme merakı taşıyan eğitimcilerin mesleki ve kişisel deneyimlerini paylaşarak çoğalttıkları, farkındalık yaratan sosyal bir öğrenme ortamı ve organizasyonu olmayı amaçlayan Zikzak Öğretmen Kulübü, yeni dönemde her hafta cuma günleri 18.30-21.00 saatleri arasında ücretsiz olarak düzenleyeceği buluşmalara tüm eğitimcileri ve eğitimci adaylarını bekliyor.

Zikzak Öğretmen Kulübü geçen dört yıldaki 80 buluşmada, alanında uzman ve farklı deneyimlerden gelen 50 uzman kişi ve kurumu ağırlamıştı.

Editör: Haber Merkezi