CHP Tunceli eski milletvekili Hüseyin Aygün’ün Davutoğlu için ‘IŞID sever’ sözlerine üzerine açılan davayla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’tan açıklama geldi. Açılan davanın talimatla geldiğini söyleyen Altıok, verilen cezanın intikam planı olduğunu iddia etti.

Zeynep Altıok’un açıklaması şu şekilde:

Adaletin, hukukun adliyelerde değil adalet saraylarında saraylı talimatıyla şekillendiği  nice davalara şahit olduk. 

Hukukun sükût ettiği böyle bir dava da dün Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “IŞİD sever” dediği için açılan dava sonucunda, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrikten 9 ay, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hakaretten ise 1 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

AKP’nin adalet anlayışı, kendisine muhalif olan herkese karşı baskı ve şiddet uygulamaktır. Hüseyin Aygün'ün halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği iddiası ile verilen ceza,  toplumun her kesimini nefret söylemiyle hedef alan ve neredeyse vatandaşın tamamına hakaret iddiası ile soruşturma açtıran bir sözde başkanın, başbakanının güdümünde gerçekleştirdiği bir intikam planıdır. 

Milletin vekili olan Aygün'ün İŞIDSEVER tanımı hakaret içermek şöyle dursun Ahmet Davutoğlu'nun “IŞİD dediğimiz yapı radikal, terörize gibi bir yapı olarak görülebilir, ama oraya katılanlar arasında Türkler, Araplar, Kürtler vardır. Oradaki yapı, daha önceki hoşnutsuzluklar öfkeler, büyük bir cephede geniş bir reaksiyon doğurdu. IŞİD öfkeyle büyüyen bir tehdit, ama işin özünü unutmamak lazım.” sözlerinin özeti mahiyetinde olsa gerek. 

Ahmet Davutoğlu bu sözleri ile “IŞID”a övgüler düzerek meşrulaştırmaktayken verilen ceza gülünç ama gerçektir. Bu çarpık adalet ve güdümlü yargı da sayısız örneği gibi tarihe geçecek. Bu düzene direnecek ve değiştireceğiz. 

Unutmasınlar adalet bir gün herkese lazım olacak.

Editör: Haber Merkezi