İZ GAZETE- DİSK/ Genel İş İzmir Şubeleri 15 Mart'ta gerçekleştirilecek 'Ezdirmeyeceğiz' mitingiyle ilgili olarak bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Ülkemizin içinde bulunduğu krizi; eriyen ücretlerimizde, yüksek faturalarda, yaptığımız alışverişte, yüksek vergilerde görüyoruz. Adaletsiz vergilere, fahiş zamlara, düşük ücretlere, elektrik, akaryakıt ve doğalgazdaki yüksek fiyatlara, karşı çaresiz değiliz! Zamlara teslim olmayacağız! Çünkü örgütlü işçi sınıfını hiçbir güç yenemez" denildi.

Sarı,  “Ülkemiz ekonomik ve siyasal olarak tam bir yıkımın eşiğinde. İşsizlik, güvencesiz çalışma, sefalet yaygınlaşıyor.  Ülkenin kamusal kaynakları bir avuç sermayeye peşkeş çekiliyor, varlıklarımız özelleştirme, kamu-özel iş birliği ve yap-işlet-devret projeleriyle elimizden alınıyor, geleceğimiz yok ediliyor.  Ülkemizin içinde bulunduğu krizi; eriyen ücretlerimizde, yüksek faturalarda, yaptığımız alışverişte, yüksek vergilerde görüyoruz.  Adaletsiz vergilere, fahiş zamlara, düşük ücretlere, elektrik, akaryakıt ve doğalgazdaki yüksek fiyatlara, karşı çaresiz değiliz! Zamlara teslim olmayacağız! Çünkü örgütlü işçi sınıfını hiçbir güç yenemez” ifadelerini kullandı. 

‘BU BÖYLE GİTMEZ’

Sarı, “Ancak bu böyle gitmez. “Sendikal hak ve özgürlüklerimiz için, demokratik ve eşit bir Türkiye özlemimiz için, güvenceli iş, güvenceli bir gelecek için, insanca yaşayabilecek bir ücret ve gelir adaleti için, omuz omuza veriyoruz” dedi.

TALEPLERİ SIRALADI

“Taleplerimizi yükseltiyoruz” diyen Sarı, “Tüm tüketim maddelerine gelen zamlar geri alınsın! Elektrik, akaryakıt, doğalgaz ve temel gıda ürünlerinden alınan ÖTV ile KDV sıfırlansın! Vergide adalet sağlanarak az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınsın! Ücretlerin asgari ücret kadarı vergi dışı bırakılsın!” açıklamasında bulundu. 

‘SON VERİLSİN’

Belediye işçilerinin yaşadığı ayrımcılığa, eşitsizliğin sona ermesi gerektiğini ifade eden Sarı, “ Belediye işçileri kamu işçisidir ve ayrımsız tüm belediye işçilerine kadro haktır! KİT’lerde çalışan işçilerin ilave tediye hakkı bulunurken belediye şirketlerinde çalışan işçilerin ilave tediye hakkının olmaması hukuksuzdur. Belediye Şirket İşçilerinin Kadro ve İlave Tediye Hakkı Derhal Verilmelidir! Belediye şirket işçileri Anayasa tarafından güvence altına alınmış çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde emekli olmak zorunda bırakılıyor. Yıllarca taşeronlarda asgari ücretle çalışan işçilerin, bugün zorla emekli edilmesi bu işçilerin asgari ücretin yarısı kadar bir emekli ücreti ile yaşamaya mahkûm edilmesidir.  Zorunlu emekli edilenler işlerine geri dönsün, zorunlu emekliliğe son verilsin” diye konuştu. 

‘SENSİZ BİR EKSİĞİZ’

Sarı ayrıca, “Yaşanan yüksek enflasyon, gıdadan faturalarımıza kadar yapılan fahiş zamlar karşısında, asgari ücret, emekli aylığı da dahil olmak üzere tüm ücretlerde iyileştirme İstiyoruz. Emekli olmak ve emeklilikte insanca yaşamak temel bir insan hakkıdır. Bu yüzden en düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine çekilmelidir. Tüm bunların kendi kendine geçmeyeceğini biliyoruz!  Sensiz bir eksiğiz!  Katıl değiştirelim! Savaşın yıkıcılığını en fazla yaşayan işçiler, emekçiler olarak; daha fazla can kaybı ve yıkım yaşanmadan silahların susmasını, NATO’nun Ukrayna’ya yönelik genişlemesini durdurmasını ve Rusya’nın saldırılarına son vermesini talep ediyoruz. Silahlar sussun, barış hemen şimdi” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi