CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ile Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve DİSK Başkanı Kani Beko 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ata Anı Evi’ni ziyaret etti. Ziyarete Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da katıldı. Cumhuriyetin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in kurtuluş günü geldiği Belkahve’nin gerçekten çok kıymetli bir yer olduğunu hatırlatan Sındır, “İnsanın milli duygularını pekiştiren bir yer. O günün objeleriyle o günün koşullarını da bizlere gösteren ve Atatürk’ün ne kadar büyük bir lider ne kadar büyük bir devlet adamı ve ne kadar büyük bir asker olduğunu gösteren bir anı evi. Ben çok heyecan duydum. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya böyle bir mekan kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Atatürk’ün İzmir’in Kurtuluşu öncesi 9 Eylül 1922’de kenti ilk defa seyrettiği Belkahve’de hizmete açtığı Ata Anı Evi büyük ilgi görüyor. CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ile Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve DİSK Başkanı Kani Beko 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ata Anı Evi’ni ziyaret etti. Ziyarete Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da katıldı.

TARİHİMİZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERİ OLAN MEKAN

Cumhuriyetin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in kurtuluş günü geldiği Belkahve’nin gerçekten çok kıymetli bir yer olduğunu hatırlatan CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “İnsanın milli duygularını pekiştiren bir yer. O günün objeleriyle o günün koşullarını da bizlere gösteren ve Atatürk’ün ne kadar büyük bir lider ne kadar büyük bir devlet adamı ve ne kadar büyük bir asker olduğunu gösteren bir anı evi. Ben çok heyecan duydum. Tarihimizde çok önemli rolü olan bir mekan. Bu anlamda Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya böyle bir mekan kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

'30 AĞUSTOS'UN EN ANLAMLI KUTLANACAĞI YER'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da, 30 Ağustos’un en anlamlı kutlanacağı yerlerden birinin Atatürk’ün 9 Eylül 1922’de büyük zaferi kazanmasının ardından İzmir’e baktığı yer olan Belkahve olduğunu vurgulayarak, “Buranın toprağı bile bir başka kokar. Burada çok güzel bir mekan yaratılmış, Kurtuluş Savaşı’nın emarelerini gördüğümüz objelerle kitaplarla çok anlamlı bir mekan olmuş. Tarih bugün biliniyorsa tarihtir, bu anlamda bu tarihi yerde böyle bir meyan yarattığı için Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila’yı kutluyorum” diye konuştu.

DİSK Başkanı Kani Beko da; İzmir’in kurtuluşunun başladığı yer olan Belkahve’ye bu güzel eseri kazandıran başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya ve emeği geçen tüm arakadaşlara DİSK adına teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi