NİLAY MADENÜS / İZ GAZETE - Yurtdışında da sokakta müzik yapan müzisyen Kemal Akkuş, kendisine ve müzisyen arkadaşı Doğan Karaca’ya yönelik İzmir zabıtanın müdahale iddiasını İz Gazate’ye anlattı.


GEREKÇE:  ‘MÜZİK YAPMAK SURETİYLE ÇEVREYİ RAHATSIZ ETMEK’

8 Mart’ta Fahrettin Altay Metro İstasyonu çıkışında gerçekleşen olayla ilgili olarak gazetemize görüş bildiren sokak müzisyeni Kemal Akkuş'un iddiasına göre  “Metro çıkışında, akustiği hoşumuza gittiği için arkadaşımla birlikte müzik yapıyorduk. Ben ud, o Doğan ise hand drum çalıyordu. Bir anda gelen zabıta ekipleri müzik yapmak suretiyle çevreyi rahatsız etmek gibi anlamsız bir gerekçeyle ikimize ayrı ayrı 150 TL ceza kestiler. Biz bu olayların basında yer bulmasını özellikle istiyoruz. Biz Balkanlarda da sokaklarda müzik yaparak gezdik ve geçimimizi de sağladık. Orada böyle bir şey yok” diyerek uygulanan cezaya ve tutuma tepki gösterdi.

Akkuş; “Müzik ve performans sanatları her yerde serbestmiş gibi davranıyorlar. Ama öyle bir durum olmadığı ortada. Biz bu durumu deşifre etmek istiyoruz. Belediyenin bu tutumunun seçim çalışmalarında yansıtılanla alakası yok.” dedi.

Editör: Haber Merkezi