İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, korsan taşımacılığın önlenmesi ve öğrencilerin güven içerisinde ulaşımlarının sağlanması için okul servis araçlarına yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.
Gerçekleştirilen denetimlerde araçların özel servis izin belgesi ile belediye çalışma izin belgesine sahip olup olmadığının yanı sıra servis yönetmeliğinde belirtilen kriterlere uygunluğu da kontrol edildi. 

Denetimlerde, araçlarda bulunması gereken rehber personel, fazla veya az koltuk sayısı, emniyet kemerleri, iç aksamlar, dış karoser, sigara içilmez levhası, yangın söndürücü, ilkyardım çantası, araçta bulunması gereken takip sistemi, okul taşıtı ikaz lambası gibi hususlar da incelendi. 

2022 YILI İTİBARİYLE 589 OKUL SERVİS ARACI DENETLENDİ

Zabıta ekipleri, Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde belirtilen hususlara uymadığı gerekçesiyle 136 araç hakkında tespit tutanağı düzenledi.

Yapılan açıklamada, “Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak Korsan taşımacılığın önlenmesi ve çocukların güvenli ve sağlıklı bir şekilde okula gidip gelmesine yönelik bu denetimlerin aralıksız olarak sürdürüleceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur. Okul servis araçları yönetmeliği kuralarına uymalarından dolayı okul servis şoförlerine teşekkür ediyoruz. Okul servis araçlarında karşılaşabileceğiniz olumsuz durumları Zabıta Daire Başkanlığı’nın Alo 153 hattına veya Hemşehri İletişim Merkezi’ne (444 40 35) bildirebilirsiniz” ifadeleri kullandı. 
 

Editör: Haber Merkezi