İZ GAZETE - İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Kadri Kayak’ın, geçtiğimiz Pazar günü 65 yaş ve üstü yurttaşların dışarı çıkabildiği 4 saati boya sandığının başında çalışarak geçirmesi yürekleri dağlamıştı.


 

Uzun süre sonra evinden çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlardan kimileri yürüyüş yapmış, kimileri ise parklarda oturarak güneşlenip sohbet etmişti. 83 yaşındaki Kadri Kayak ise ekmek parası kazanmak için boya tezgahını kurarak müşterilerini beklemişti. Esas mesleğinin müzisyenlik olduğunu söyleyen Kayak, 60 yıldır ek iş olarak ise boyacılık yaptığını, salgın zamanında ise sokağa çıkma yasağı nedeniyle çalışamadığını söylemişti. 4 saatte ise beklediğini bulamayan Kayak’ın durumu, İzmir kamuoyunda büyük bir üzüntüye sebep olmuştu.


 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ZİYARET
Kamuoyunu derinden etkileyen olay sonrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Kadri Kayak’ı Tire’deki evinde ziyaret etti. İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen’in talimatı üzerine, İZELMAN Koordinatörü Candan Aydın, İBB Tire yerel hizmetler Müdürü Leyla Gürsel ile birlikte Kadri Kayak’ın evini ziyaret etti. Candan Aydın, ziyaret ile ilgili şunları söyledi:

 

“Tire yerel hizmetler müdürü Leyla Gürsel ile gittik. Kadri bey sokakta oturuyordu.  Ailesiyle birlikte yaşıyormuş. Tunç başkanımızın selamını ilettik. Bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sorduk. Teşekkür etti. Eve mahkûm olmaktan sıkıldığını, bir an önce çalışmak ve sokağa çıkmak istediğini, Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce de gelip yardımda bulunduğunu anlattı. Kadri bey, Tunç Başkanımızı da selamlarını iletti.”

Büyükşehir görevlileri, KadriKayak’a erzak paketlerinden hediye etti. Nakdi yardım için de girişimlerin gerçekleştirileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi