Ziyarette konuşan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, "İki taraflı siyasi, ticari, kültürel ve turistik ilişkilerin daha da ileri gitmesine katkı koymak istiyorum, arzu ediyorum. Geçmişte Türk-Yunan ilişkileri alanında çalışmıştım. 2006 yılında enerji konusunda çalıştım. Türkiye-Yunanistan doğalgaz konusunda çalıştım. İki ülke arasında şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı iş alanında çalıştım, deniz altından 2007'den beri doğalgaz geliyor. 500 milyon metreküp gaz bir yılda Türkiye aracılığıyla Yunanistan'a geliyor. Daha gelişmiş bir teknoloji ile bu arttırabilir. Her iki ülkede bu projeye karşı olanlar vardı ama başardık" dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilere de değinen Papoulia, "Burada olduğum sürece turizm ile alakalı ekonomi ile alakalı her şeyle alakalı çalışmaları yapabileyim istiyorum. Tarih gösteriyor ki karşı karşıya balkonda iki komsuyuz, aramızda da bizi birleştiren bir Ege Denizi var" diye konuştu. İlişkilerin daha da geliştirilmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi,

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak da Yunan Başkonsolos Papoulia'ya yeni görevinde başarı diledi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin çok iyi bir noktaya geldiğini görmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Toprak, son olarak İzmir'de, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunan Başbakan Aleksis Çipras ile her iki ülkenin bakanlarının katıldığı toplantıları ve karşılıklı imzalanan protokolleri hatırlattı.

Başkonsolos Argyro Papoulia ziyaretin sonunda, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

DHA

Editör: Haber Merkezi