Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ile Türkiye Kalite Derneği(KalDer) arasında  “Eğitimde Kalite” etkinlikleri kapsamında “Mükemmellik Modeli” esas alınarak bir çalışma protokolü imzalandı.

İşbirliği protokolü,  Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Çömden ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Yücel tarafından  imzalandı.

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, protokol kapsamında Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayarak mükemmelliğin temel kavramlarını benimseyecek ve yaşama geçirecek. Kalite ve gelişim programının uygulayıcısı olan Türkiye Kalite Derneği(KalDer) ise Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi “Mükemmellik Modeli”ni esas alarak özdeğerlendirmeyi  sürekli bir gelişim aracı olarak kullanmasını destekleyecek.

Türkiye genelinde kaliteyi arttırma ve yenilikçi sistemlerin yaygınlaşması adına faaliyetlerde bulunan KalDer imzalanan protokol ile birlikte EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu eğitimcilerine öğrenci odaklı kaliteyi arttırma dersleri verecek.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Yücel,  “Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu büyük bir yüksekokul.  3 bine yakın öğrencimiz var. Eğitim kalitemizi arttırmak ve bu kültürü yaygınlaştırmak için idari kadromuzla birlikte böyle bir eğitimin gerekliliğini duyduk. Uzman bir kadro tarafından bize yardım edilmesini istedik. Kendimizi geliştirmek ve eksikliklerimizi görmek için önemli bir fırsat. Uluslararası düzlemde kalite çalışmalarını öğrenmek ve nasıl işlediğini görmek için KalDer ile bu eğitim anlaşmasını yaptığımız için umutlu ve mutluyum. Kalitenin yanında önemli olan bir konuda bu kalitenin sürdürülebilmesi ve aktarılabilmesi. Bunun mücadelesini gelecek kuşakların  daha  kaliteli bir ortamda öğrenim görmesini arzu ettiğimiz için yapıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ İÇİN EN BÜYÜK HEDİYE”

Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Çömden, “Bu anlaşma İzmir KalDer için en büyük hediye. Yabancı Diller Yüksekokulu kalbimizde her zaman bir numara olacak. ‘Mükemmellik Modeli’ kapsamında sağlanacak işbirliğinden dolayı çok mutluyum. KalDer olarak bu zamana kadar genellikle sanayi temelli bir çok kurumla çalışmalar yaptık fakat eğitim kurumlarımızın eksikliğini hissetmeye başladık. Eğitim olmazsa hiçbir şey olmaz. Bu anlaşmayla birlikte bu eksikliğimizi giderdik. Bu üyelik kapsamında kalite standartlarımız her yönüyle karşılıklı olarak gelişecek. Bir sivil toplum kuruluşu olarak amacımız kesinlikle kar olmadı ve olamaz. Böylece biz toplumun ve sektörlerin her kesimine kaliteyi arttıran, sürdürülebilen bir çalışma ortamını oluşturmak için mücadele ediyoruz. Kalite ve rekabet başarıyı getiren en büyük kavramlar. Biz başarıya bu tür anlaşmalar ve programlar ile katkı sunabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okutman Şule Ar, “ Bütün kurum genelinde başlatacağımız bir toplam kalite çalışması olan bu anlaşma ile gelişimi ve yeniliği hedefliyoruz. Dört günlük bir eğitimle ile 25 arkadaşımız program kapsamında eğitimlere katılacak. Daha sonra bu arkadaşlarımız aldıkları eğitimleri farklı birimlere yayarak kurum içinde kaliteyi arttırmayı amaçlayacak. Türkiye Kalite Derneği ‘Mükemmeliyet Modeli’  başlığında bir sistemin kaliteyi arttırmak amacıyla farklı sektörlere eğitimler veriyor bizde bir eğitim kurumu olarak bu sistemin okulumuza getireceği artıları istişare ederek işbirliği anlaşmasını uygun gördük. Eğitimler sonunda özdeğerlendirme toplantısı yaparak eksiklerimizi ve yapmamız gerekenleri belirleyip kalitemizi arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi