Anneler Günü sebebiyle Menemen’de düzenlenen ve 250 davetlinin katıldığı kutlama programına çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu üyesi kadının yanı sıra, Belediye Meclisi Kadın Üyeleri ve çok sayıda ev kadını da katılım sağladı.

Anneler Günü sebebiyle, kutlamaya katılan kadınlara seslenen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Söylenecek hiçbir söz, yapılacak hiçbir övgü, annelerin emeklerini ve fedakarlıklarını anlatmak için yeterli olmayacaktır” sözleriyle başladığı konuşmasında, şunları dile getirdi;

YÜCEL: HEDEFİMİZ ANNELERİMİZİN HAYALİNDEKİ TÜRKİYE’Yİ İNŞA ETMEK

Hakkı ödenmez, yeri doldurulmaz en değerli varlıklarımız, kıymetli annelerimiz… Bu özel günde sizlerle bir arada bulunmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Davetimizi kabul ederek bizlerle bu özel günü bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bugün sizin gününüz. Sözlerime başlarken, tüm annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü'nü canıgönülden kutlarım. Sizler, hiç şikayet etmeden, tüm zorluklara göğüs gererek evlatlarınızı yetiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda üreterek, çalışarak, sabrederek aile yapısını da ayakta tutuyorsunuz. Bu ülkenin geleceğini, aydınlık yarınlarını ve cumhuriyetimizin yükselişini sizlerin yetiştirdiği ve yetiştireceği evlatlarımız sağlayacaktır. Her ne kadar Türkiye'de bugün iktidar olan zihniyet gençlerimize işsizliği ve umutsuzluğu layık görse de, bu zihniyeti Annelerimiz ve gençlerimizle birlikte yıkıp geçeceğiz. Bizim hedefimiz, Annelerimizin evlatları ve kendileri için hayal ettikleri Türkiye'yi sizlere yaşatmaktır. Bizim hedefimiz, Annelerimizin evlatları ve aileleri için kaygı duymayacakları bir Türkiye'dir. Kadınlarımızın geçim derdi çekmeyecekleri, tüm sağlık harcamalarının devlet tarafından karşılanacağı, şiddete maruz kalmayacakları bir yönetim sistemidir. Bu sistemi de millet iktidarında ve Aile Destekleri Sigortası projesiyle mümkün kılacağız.   Her projemizde, her adımımızda annelerimiz üzülmesin, ağlamasın, öldürülmesin diye, tüm gücümüzle yanınızda olmaya devam edeceğimize söz veriyor, tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum.

KILIÇ: HİÇBİR ANNE ÇOCUĞUNU YATAĞA AÇ YATIRMAYACAK

Anneliğin çok büyük fedakarlık ve emek isteyen bir makam olduğunu çok iyi bildiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da, bir anne olarak tüm annelerin hislerini ve evlatlarıyla ilgili beklentilerini çok iyi bildiğini belirterek “Bugün karşılıksız sevgi ve fedakarlıkla bizleri büyüten annelerimizin günü. Ben de bugün bir milletvekili olarak değil anne olarak aranızdayım. Bir yanım ana bir yanım evlat. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizden, bu yönetememe halinden en çok etkilenen hep kadınlar oldu. Yoksulluk her geçen gün derinleşiyor. Kadına yönelik şiddet, cinayet vakaları artıyor. Ancak umutsuzluğa kapılmak yok! Sorunları ve çözümlerini biliyoruz. Söz veriyoruz ki İstanbul Sözleşmesini iktidarımızın ilk haftası tekrar yürürlüğe koyacağız. Aile destekleri sigortasıyla kadınların yaşadığı derin yoksulluğu bitireceğiz. Hiçbir anne çocuğunu yatağa aç yatırmayacak. Bir şeyler ister diye gözünü kaçırmayacak. Bu politikaları hayata geçirebilmemiz için sizlerin desteği çok önemli. Nasıl ki Kurtuluş Savaşını kazanırken analarımızın mücadelesiyle kazandıysak yine bu ülkeyi bu karanlıktan siz anaların mücadelesi ve oylarıyla aydınlığa kavuşturacağız” dedi.

GÜNEY: VARLIĞINIZ IŞIĞIMIZ OLMAYA DEVAM EDECEK

Kutlama etkinliğini organize eden CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney de törende yaptığı konuşmada, katılan tüm kadınlara teşekkür ederek “ Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sizlere karşı sorumluluğumuzun farkında olmanın ötesinde, sizin gibi değerli annelerin evlatlarından oluşan değerli kadrolarımızla tüm halkın güldüğü bir ülkenin inşasına talibiz. Varlığınız güç, öğretileriniz yolumuzu aydınlatan ışık olmaya devam edecek. Sizlerin ve tüm annelerimizin günlerini kutluyor, emeklerinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Sağ olun, var olun” dedi.

Editör: Haber Merkezi