Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Varyant’ta bulunan ve ‘Şato’ olarak bilinen konukevine taşınma kararı almasına dair Ege'de Sonsöz'den mehmet İşler'e konuştu.

Soyer’in kent gündeminde tartışma yaratan kararıyla ilgili ilk kez konuşan Yücel; “Şato olarak bilinen mekan 10.03.2010 yılında, tam 9 yıl önceden başkanlık konutu olarak tahsis edilmiş bir mekandır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in şato başkanlık konutunu kullanacak olmasının altında yatan asıl amaç, her gün yolda geçireceği 1,5-2 saatlik zamandan tasarruf ederek, İzmir ve İzmirlilere daha fazla zaman ayırmak, daha fazla mesai harcamak, daha fazla hizmet etmek istemesidir” mesajını verdi.

Yücel konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın, atıl duran, tadilata ihtiyacı olan ve yapı itibariyle değil, sadece adı şato olan belediyeye ait bir yeri başkanlık konutu olarak belirlemesi, özellikle AKP'li büyükşehir belediye meclis üyelerinin durumu farklı yorumlaması sebebiyle çarpıtılmaya çalışılıyor.

"BELEDİYE MASRAFTAN KURTULUYOR"

Birincisi, Şato olarak bilinen mekan 10.03.2010 yılında, tam 9 yıl önceden başkanlık konutu olarak tahsis edilmiş bir mekandır. Yani bu konuda, sanki mekan ilk kez başkanlık konutu olarak belirlenmiş gibi ortaya atılan bilgi tamamıyla yanlıştır. Sözü edilen yer bin odalı, şatafatlı, aşırı lüks, halkın parası israf edilerek sıfırdan yapılmış kaçak bir saray değil. Başkanlık konutu olarak kullanılacak yer için milyarlarca lira harcanmadı, adı geçen mekan gösteriş ve kibir abidesi bir saray olmadığı gibi, sıfırdan da inşa edilmedi. Bundan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarına tahsis edilecek ve mütevazı şekilde düzenlenecek bir başkanlık konutu olacak. Başkanlık konutunda sadece doğalgaz tesisatı kurulması ve buna bağlı düzenlemeler yapılmasıyla ilgili bir çalışma söz konusudur. Kaldı ki, binanın kullanım amacında bir değişiklik olmadığı gibi, yapı ve bahçesinin kamusal ve kurumsal amaçlı etkinlik ve toplantılarda kullanımı da devam edecektir. Üstelik belediyeye ait olan bir yer olduğu için yeniden bir konut alımı veya kiralanması gibi bir masraftan da belediye kurtulmuş olacak.

"AMAÇ ZAMANDAN TASARRUF"

Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in şato başkanlık konutunu kullanacak olmasının altında yatan asıl amaç, her gün yolda geçireceği 1,5-2 saatlik zamandan tasarruf ederek, İzmir ve İzmirlilere daha fazla zaman ayırmak, daha fazla mesai harcamak, daha fazla hizmet etmek istemesidir. Bu tartışma, Tunç Soyer’in göreve gelir gelmez halktan, İzmirlilerden yana ortaya koyduğu hizmetleri hazmedemeyenlerin, toplumu yanıltma girişiminden başka bir şey değildir. AKP'li belediye meclis üyelerinin, bu yapının 9 yıl önce zaten başkanlık konutu olarak tahsis edildiğini bilmelerine rağmen sanki yeni bir saray yapılıyor, ilk kez başkanlık konutu olarak tahsis ediliyor algısıyla, yanlarına yandaş medyalarını da alarak bir algı yaratma çabaları art niyetli ve İzmirlilikle bağdaşmayan bir yaklaşımdır. İzmirliler Tunç Soyer'in göreve gelir gelmez uygulamaya başladığı ulaşımdaki indirimden, baykuş seferlerine getirdiği düzenlemeden, en az oy aldığı köye bile yaptığı hayvancılık yatırımından, elektrik fabrikasını satın alarak İzmir'e kazandırmasından zaten nasıl halkçı bir başkan olduğunu biliyorlar. Bir başkanlık konutu üzerinden İzmir'i germeye çalışanlar, suni gündem yaratmak için harekete geçen ve karalama kampanyasının peşine düşen sarayın yandaş medya organları bilsinler ki, İzmirliler yapmaya çalıştıkları karalama kampanyasının yine farkında. İzmir'i germeye, yalan yanlış bilgilerle karıştırmaya çalışanlar bu işleri bırakıp, yapılan hizmetlere nasıl yenisini eklerler, katkı koyarlar onun derdine düşsünler. Ha 'bizim hizmet etmek, katkı koymak gibi bir derdimiz yok' diyorlarsa, o takdirde gölge etmesinler başka ihsan istemez.

Editör: Haber Merkezi