Yılın başında, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ve önder üniversite mezunu kadınları tarafından kurulan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) İzmir Karşıyaka’da yeni şubesini açmış, 9 Ocak 2022’de 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirmişti.

Kadınların eşit, aktif ve özgür yurttaşlar olarak toplumun her düzeyinde katılımcı oldukları, karar mekanizmalarında değişimin öncüsü olabildiği, çağdaş, laik ve demokratik bir toplum düzenine ulaşmayı hedefleyen Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, uluslararası, ulusal veya yerel düzeydeki çalışmaları ve başarıları ile kadınların toplum içindeki statüsünün güçlendirilmesi yolunda dikkate değer önderlik gösteren kadınların ödüllendirilmesini amaçladı.

İLERLEYEN KARİYER

Bu kapsamda, ‘Yöresine Değer Katan Kadın’ ödülü KİT-VAK ( Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı ) Yönetim Kurulu Başkanı A. İklil Ulueren’e takdim edildi. Programın açılış konuşmasını TÜKD İzmir Karşıyaka Şube Başkanı Saadet Tokel yaptı. Tokel Uluerem hakkında şu bilgileri verdi:

“Bu değerli ödülü alan Antalya doğumlu  İklil  Ulueren EÜ İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’nde mezun olmuş, çalışma hayatı boyunca önemli görevlerde yer almıştır. Fuarlar Müdürü olarak İZFAŞ’ın kuruluşunda yer almış, İzmir Büyükşehir Belediyesin de Protokol ve Özel Kalem Müdürlüğü yapmış ardından Tansaş’ da kariyerine devam edip burada Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, Kurumsal İletişim Direktörlüğü, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanlığı ve Genel Müdür Danışmanlığı yapmıştır. Bununla birlikte birçok sosyal faaliyet içinde yer almış İzmir Halkla İlişkiler Derneği’n de Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Son olarak KİT-VAK’ a katılmış burada Sosyal Komite Üyeliği’nin ardından Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış ardından Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur”

KİT-VAK NEDİR?

KİT-VAK ile ilgili de bilgiler veren Tokel, “Ege Üniversitesi Kampüsü içinde 1996 yılında temeli atılan ve Türkiye’nin en büyük kemik iliği nakli ve kanser araştırmaları ve tedavi hastanesini topluma kazandırmak amacıyla kurulmuş ve çalışmalarını bu yönde sürdürmüştür. Vakıf hastanenin ardından 07 Ekim 2011 tarihinde 102 yataklı Ege Üniversitesi Kitvak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi  ve 18 Aralık 2017 tarihinde 82 yataklı Dokuz Eylül Üniversitesi Kitvak- Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’ni hizmete açmıştır. Konukevlerinde açıldığı günden bu güne yaklaşık 244 bin geceleme yapılmıştır. Konukevlerinde belirlenen çok cüzi ücretleri bile karşılamayacak güçte olan hasta ve hasta yakınlarının, doktorların uygunluk onayına istinaden konaklamaları da vakıf tarafından askıda oda hesabında biriken bağışlar ile karşılanmaktadır.  Vakıf tüm hizmetini ve çalışmalarını öncelikli kanser hastası çocuklar, erişkinler ve diğer hasta grubu hasta ve hasta yakınları adına yapma gayreti içindedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi