Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümü’ne bağışladıkları çocuk kanseri erken tanı merkezinin açılış töreni için İzmir’de bulunan Gudrun Yngvadottir’e Türk Lions Başkanı Nasuhi Öndersev ve Zeynep Kocasinan

Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Zeynep Kocasinan başta olmak üzere İzmirli Lions üyeleri de eşlik etti.

İGC BaşkanI Misket Dikmen, Genel Sekreter Gaye Karadağ ve Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Uçar’ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Gudrun Yngadottir, “Yardımsever Lionların hikayelerini paylaşabilmelerini sağlamak çok önemli. İnsancıl hizmetler yapan global bir yapıyız. Türkiye Lionları uluslararası organizasyonumuzda çok önemli bir yer tutuyor, yıllardır kendi ülkeleri ve uluslararası alanda mucizeler yaratıyor. Uluslararası bir organizasyonun parçası olmak çok önemli, daha çok insana hizmetle ulaşıyoruz” dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen de sivil toplum örgütleri ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmanın önemini vurgulayarak, “Bu çerçevede Lions’un uluslararası çapında Dünya Başkanı’nı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İzmir’deki ilk ziyaretini Cemiyetimize yapmış olması da bize değer kattı” diye konuştu.

Ziyaret sonunda, Gudrun Yngvadottir, Misket Dikmen’e dünya çocukları arasında her yıl düzenledikleri Dünya Barışı konulu resim yarışmasının birincisi 13 yaşındaki ZhuoQi Wang’ın eserinin yer aldığı plaketi takdim etti.

Editör: Haber Merkezi