Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk birliğine yönelik terör örgütü IŞİD saldırısında şehit olan piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın, İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehidin ailesinin evinin dış kapısına Türk bayrağı asılırken gözyaşları sel oldu. En son halasıyla telefonda konuşan şehit Elmacı'nın, "Sizinle oturup çay içmeyi çok özledim" dediği öğrenildi.

Suriye sınırının teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilmesi için geçen 24 Ağustos'ta başlatılan ve 159'uncu gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk askerlerinin bulunduğu Suriye'nin El Bab bölgesindeki birliğe, öğle saatlerinde IŞİD terör örgütü saldırı düzenledi. Saldırıda 29 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ayhan Elmacı şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler Gaziantep ve Kilis'te tedaviye alınırken, şehit Uzman Çavuş'un cenazesi de helikopter ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

'SİZİNLE ÇAY İÇMEYİ ÖZLEDİM' 

2013 yılında göreve başladığı öğrenilen şehit Elmacı'nın İzmir'in Menderes İlçesi Bulgurca Mahallesi 6801 Sokak'ta yaşayan babası 47 yaşındaki Salim Elmacı'ya acı haberi askerler verdi. Şehidin babası Salim Elmacı'nın, ağabeyi Ali Elmacı ve annesi Hatice Elmacı ile yaşadığı öğrenildi. Şehit uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın geçen eylül ayında ailesini ziyarete geldiği ve son olarak halası Fadime Demir ile cep telefonuyla görüştüğü, bu görüşmede halasına, "Sizinle oturup çay içmeyi çok özledim" dediği belirtildi.

ANNESİZ BÜYÜMÜŞ

Şehidin henüz 1 yaşındayken babasının askerde olduğu sırada annesi tarafından terk edildiği, babası Salim Elmacı'nın Zerrin Yılmaz ile ikinci evliliğini yaptığı belirtildi. Şehidin kimliğinde de anne adı olarak Zerrin Yılmaz yazılı olduğu bildirildi. Yılmaz'ın İzmir'in Tire İlçesi'nde yaşadığı, bir yakınını ziyaret için Malatya'ya gittiği ve acı haberi alınca İzmir'e gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

CENAZESİ YARIN MENDERES'TE

Şehit Uzman Çavuş Elmacı'nın Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından İzmir'e gönderileceği ve yarın Menderes Bulgurca'da yapılacak cenaze törenin ardından yine Bulgurca'da toprağa verileceği belirtildi. Şehidin babaevinin bulunduğu sokağa da Türk Bayrağı asılırken Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki ile Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da aileyi ziyaret edip başsağlığı diledi.

Editör: Haber Merkezi