Özgür İGC Grubu adına yazılı bir açıklama yapan Mustafa Yılmaz, yerel gazetede çalışan ama basın kartı olmayan gazetecilerin öncelikli aşı sıralamasına konulması için Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaptı. Yılmaz açıklamasında, "Gazeteciler arasında hiçbir ayrımı kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yılmaz'ın yaptığı açıklamanın tamamı ise şu şekilde: 

Dünyayı sarsan COVİD 19(Koronavirüs) salgınından korunmak için bugüne kadar bulunan en etkili tıbbi çözüm aşıdır. Sağlık Bakanlığı halkın haber alma hakkı için her gün kalabalık toplantıları izlemek zorunda olan basın mensuplarına aşı hakkı tanıdı. Bu hak önce sadece basın kartı sahibi gazetecilere verildi. Daha sonra alınan bir kararla ulusal gazetelerde çalışan basın kartı olmayan meslektaşlarımıza da bu haktan yararlanma imkanı tanındı. Ancak yerel gazetelerde çalışan basın sigortası olmayan meslektaşlarımıza ne yazık ki bu hak verilmedi. Aynı şekilde basın danışmanlıklarında çalışan gazeteci arkadaşlarımıza da aşı hakkı tanınmadı.

Yerel gazetelerde çalışan basın kartı olmayan arkadaşlarımıza da bir an önce aşı hakkı verilmelidir. Ayrıca basın danışmanı olarak görev yapan ya da herhangi bir basın kuruluşunda çalışamayan gazeteci arkadaşlarımız da aşı listesine dahil edilmelidir. 

Gazeteciler arasında hiçbir ayrımı kabul etmiyoruz.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimini bu konuda kampanyalar başlatmak için göreve çağırıyoruz. 

Koronavirüs aşısı yerel gazeteciler ve basın danışmanlıklarında çalışan arkadaşlarımızın da hakkıdır.

Editör: Haber Merkezi