İZ GAZETE- Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek olan İzmir Mali Müşavirler Odası seçimi için Çağdaş Grup içerisinde gerçekleşecek ön seçimin iki adayından biri olan Müfit Yıldırım, gazetemiz genel koordinatörü Özgür Coşkun'a önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Öncelikle şunu söylemeliyim. Bu seçim kaybedeni olmayan bir seçim. Sonuçta kazanan Çağdaş Grup olacak” dedi.

Yarın Çağdaş Grup içerisinde bir ön seçim var. Seçimdeki iki adaydan biri olarak neler söylemek istersiniz?

Bu kendi grubumuzun içinde olan bir ön seçim. Bir kişi öne çıkacak ama diğer arkadaşımızı da kaybetmiş saymıyoruz. Kim çıkarsa çıksın, ertesi gün yine omuz omuza devam edeceğiz. Seçimi kazanamayan ben de olsam Halil arkadaşımızla 2022 Mayıs seçimleri için yine omuz omuza çalışacağız. Üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Şayet ben kazanırsam Halil arkadaşımız ve onu destekleyenleri de gündeme dahil ederek dayanışma içerisinde olacağız. Halil arkadaşımız uzun süre emek verdi, ben de uzun süredir buradayım. Görev yaptığım süreçte Ege odaları ve TÜRMOB çalışmalarına da katıldım. Ege odaları arasında iletişim kurmak, mesleki ve örgütsel çalışmalar yapmak üzere Ege Odaları Sekreterler Kurulunu oluşturduk ve bu kurulda da görev yaptım. Bu nedenle Ege odalarında ve TÜRMOB’da yaşanan sorunları da biliyorum. Sorunları fark ettiğiniz an, çözümü de üretebilecek konuma geliyorsunuz. Önümüzdeki dönemde bunları da yine hep birlikte çözeceğiz ve İzmir odamızı TÜRMOB ve ege odaları nezdinde de eski gücüne kavuşturacağız.

Bugüne kadar yaklaşımlarım hep yapıcıydı, mutabakatlarla bugüne kadar ilerledim. Bu seçimden sonra da aynı mutabakat, aynı dayanışma ile hep birlikte devam edeceğiz.

Çağdaş Grup içerisinden 2 aday çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Daha fazla aday da olabilirdi, yine de sadece 2 aday olmasını süreç açısından olumlu buluyorum. Önümüzde daha kolay yönetilecek bir seçim var. Çoklu adaylıklarda hem aday olanlar hem de grup meclisi üyelerimiz zorlu anlar yaşayabilirlerdi. Ön seçimde herkesin oyuna talibim ama oy veren arkadaşlarımızla vermeyen arkadaşlarımız benim için aynı kıymettedir. Sonuçta verilen görev neyse ben onu yerine getireceğim çünkü ben Çağdaş Grup’un kültürünü ve geleneğini iyi bilen biriyim.

Yaptığım görüşmelerde, bazı arkadaşlarımız benim hakkımda “birinin ya da birilerinin” adayı olduğum yönünde sözler söylenmişler. Ben aday olmak için yürütme kurulumuzun koşulları belirlemesini ve seçim takvimini açıklamasını bekledim. Bu; gruba, grup kültürüne bağlılığımın ve yürütme kuruluna olan saygımın bir gereğiydi. Takvim açıklandıktan sonrada biraz önce bahsettiğim gibi; Grubumuzu kuran, büyüten, geleneklerini ve kültürünü oluşturan, ulaşabildiğim tüm meslek büyüklerimle ve arkadaşlarımla görüştüm. Onların görüş ve önerilerini aldım. Yaptığım değerlendirme sonucunda aday olmaya karar verdim ve başvurumu yaptım. Bu birilerinin adayı olduğumu göstermez. Dolayısıyla ben birilerinin adayı değil, grubumun adayıyım.

Bize biraz Çağdaş Grup’u anlatabilir misiniz? Çağdaş Grup üyeleri sandığa gittiğinde Müfit Yıldırım’a neden oy vermeli?

Çağdaş Grup 30 yıllık bir deneyime sahip, gelenekleri oluşmuş, tecrübeli bir grup. Çağdaş Grup’ta olmanın gururunu yaşadığımız kadar, sorumluluğunu da yaşıyoruz. Hiç kimseyi kırmadan, yine yarın birlikte olacağımızı bilerek hareket ettim. Neden ben olmalıyım? 93 yılında ruhsat aldıktan sonra bütün kademelerde görev yaptım, belirli bir deneyime sahibim, mesleği fiilen yapıyorum ve katkı sağlayacağıma da eminim. Bu nedenle bana oy vermeleri gerektiğini düşünüyorum ama takdir, grup meclisi üyelerimizin.

Pandemi gibi zorlu süreçten geçiyoruz, her meslekte olduğu gibi siz de sıkıntılı süreçler geçirdiniz. Yeni dönemde, seçilmeniz halinde ilk girişiminiz ne olacak, üyelere ne gibi mesajlar vermek isterseniz?

Pandemi sadece mesleğin yapılış biçimini değil, bütün hayatımızı değiştirdi. Yeni dönemde, yeni koşullara göre kendimizi güncelleyecek, yeni ilişkiler, yeni çalışma koşulları oluşturacağız. Aklımdan geçen ilk şey, üye arkadaşlarımızla fikir alışverişi yaparak yeni dönemde ofislerimiz nasıl olmalı diye konuşmak olur. Ortak bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Bizim en önemli görevimiz üyelerimizle sürekli iletişim halinde olmak. Dolayısıyla bunu hiç eksiksiz devam ettirmek istiyorum. Ortak akılla hareket edecek, birlikte çalışıp birlikte yöneteceğiz. Geçmiş yönetimlerin başarılı çalışmaları üzerine, kendi enerjimi de koyarak odamızı daha iyiye, daha güzele taşıma azmi ve kararlılığı içerisindeyim.

Bu bir ön seçim, Mayıs 2022’de ise genel seçim olacak. Genel seçim hakkında ne söylemek istersiniz?

Daha önce de söylediğim gibi, bugüne kadar hep mutabakatla, kavga dövüş yaşamadan geldim. Önümüzdeki süreci de başka gruplar da dahil olmak üzere hiç sürtüşmeden yönetecek ve bir araya geldiğimizde mesleğimizi konuşabildiğimiz ortamları yaratacağım. Grubu ne olursa olsun bütün arkadaşlarımızla ortak çalışmayı taahhüt ediyorum. Birlik ve bütünlüğü sadece grup içerisinde değil, İzmir odasındaki 8 bin 500 üye arasında da göstereceğim.

Müfit Yıldırım mutabakat ve birleştirici aday formülü ile sahada diyebilir miyiz?

Kesinlikle. Bu ön seçim kendi aramızda tatlı bir rekabet. Daha sonra yine yol alacağımız ortamı yaratmalıyız, bunun için de birlik beraberlik gerekir. Her şeye rağmen kazanma peşinde değilim. Biz 8 bin 500 üyeyi bir arada tutmaya çalışırken, omuz omuza yol aldığım arkadaşlarımı da asla kırmamam gerekiyor. Şayet bunun dışında bir şey yaparsam bu kadar tecrübeme ve kendime haksızlık etmiş olurum.

Çağdaş Grup’un şu anki yönetiminin de içerisindesiniz. Mevcut yönetimle ilgili ne söylemek istersiniz?

Çok talihsiz bir döneme denk geldik ama üyelelerimizin eğitimini hep önemsedik. Mevzuatımız çok sık değişiyor ve meslektaşlarımızın sürekli bilgilendirilmeye ihtiyacı var. Pandemi sebebiyle fiziki toplantı yapma şansımız olmadı. Teknolojiyi kullanarak üyelerimize ulaşmaya çalıştık. Bizim mesleğimiz o kadar dönüm noktasından geçti ki… Ama meslektaşlarımız buna hep uyum sağladı.

Seçim öncesi son mesajınızı alabilir miyiz?

Birlikte yol almanın yolu, birbirimizi anlamak ve birbirimize tahammül etmekten geçer. Başarının temel sırrı da mutabakatlar ve çok çalışmak. Çağdaş Grup Meclisi’miz bana bu görevi verirse, Mayıs seçimlerinde geçmiş dönemlere göre en az bir oy üzerine koyma iddiam olacak.

Editör: Haber Merkezi