Adil Kentler Derneği, Yerel Yönetim Okur Yazarlığı Eğitimlerine başlayacağını duyurdu. 

22-23 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek eğitim programı ile katılımcıların yerel yönetimleri ve ilgili birimlerini aktif birer mekanizma olarak kullanma becerilerinin güçlendirilmesi amaçlandığı ifade edildi. 

Derneğin yaptığı açıklamaya göre, yerelde dinamizm yaratmak, yerel yönetimlerin etkili aktörler haline getirilmesinde belediyelerin karar alıcıları, sivil toplum kuruluşları ve kentlilerin elindeki olanaklar hakkında farkındalığın güçlendirilmesi için eğitim verilecek. 

Eğitimler, pratiğe dayalı, sistemin nasıl işlediğini bütünlüklü bir formatta anlatacak içerikte, katılımcıların donanımını artıracak şekilde verilecektir. 

Katılımın sınırlı sayıda olacağı eğitim için bilgilendirme ve başvurular derneğin www.adilkentler.org adresinden yapılmaktadır.

Eğitim Programı

22 Mayıs 2021 Saat 14.00
Türkiye’de Belediyecilik Tarihi ve Toplumcu Belediyecilik – Serdar KARADUMAN – ADİL KENTLER DERNEĞİ
Kentli Hakları Izmir Ornegi – Aykut AKDEMİR - TMMOB İZMİR İKK SEKRETERİ
Yerel Yönetimlerde Stratejik Planlama – İkbal POLAT- KENT-LAB

23 Mayıs 2021 Saat 14.00
İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kentler – Pınar Pamukçu ALBERS -  KENTLAB
Insan Hakları Kentleri – Deman Ali GÜLER – İzmir Barosu
Kent Konseyleri – Cem ARIKAN - ADİL KENTLER DERNEĞİ 

Adil Kentler Derneği, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası tüm sözleşmeleri kapsayarak, ulusal ve uluslararası gündemde bu politikalara uygun kentsel  stratejiler üretmek, yerelde kamu-sivil toplum işbirliğini güçlendirecek stratejiler geliştirmek; geliştirilen stratejilerin hayata geçmesi için yerelde kamu-sivil toplum işbirliğini sağlayacak uygulamalar ve projeler geliştirmek, yerel demokrasinin katılım süreçlerini güçlendirmek, insan hakları alanında kentsel politika ve stratejiler geliştirmek, kentsel müşterekler kavramına ait yerel yönetimlerle çalışmalar yapmak amacıyla Şubat 2021 tarihinde kurulmuştur. 

Başkanlığını Cem Arıkan’ın üstlendiği derneğin başkan yardımcılığı görevinde ise Taylan Üstün Özgür bulunmaktadır. Yönetim kurulunda ise İ. Ulaş Polat, Eren Seçkin, Görkem Bıçakçıoğlu, Halis Özcan ve İlyas Aydınalp görev almaktadır.

Editör: Haber Merkezi