Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi hemşirelerinden 39 yaşındaki Rahime Karakoyun, 7 yıldır anne olabilmek için verdiği mücadelenin sonunda kızı Meryem Nil'e kavuştu.

İzmir'deki bir sağlık kuruluşunda muhasebeci olarak çalışan Harun (41) ile hemşire Rahime Karakoyun, (39) yıllarca bebek hasreti yaşadı. Mesleği gereği sürekli yeni doğan bebeklerle ilgilenen Rahime Karakoyun, hamile kalabilmek için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2012 yılında miyom ve daha sonra da endometrium ameliyatı oldu. İki ameliyatın ardından 3 kez de aşılama yöntemi ile anne olmayı deneyen Karakoyun, bebek için mücadelesinden vazgeçmedi ve 7 yılın sonunda SBÜ Tepecik EAH’nde uygulanan 2. tüp bebek tedavisinden olumlu yanıt aldı. Yıllarca beklediği hamilelik haberini alan Rahime ve Harun Karakoyun çifti, 1 yıl önce Meryem Nil adını verdikleri bebeklerine kavuştu.

'BEBEK İSTEYENLER UMUT ETMEKTEN VAZGEÇMESİNLER'

Bir bebek sahibi olmayı çok istediğini, çalışırken sürekli bebeklerle ilgilendiğini, anne olamamanın sıkıntısını uzun zaman yaşadığını belirten Rahime Karakoyun “Ameliyatlara, tedavilere karşın 7 yıl boyunca anne olamadığım için çok üzüldüm ve psikolojim olumsuz yönde etkilendi. Biz 8 yıllık evliyiz. Evlilikte belli bir süre geçtikten sonra herkes soruyor 'bebek yok mu' ya da 'çocuk ne zaman geliyor' diye. İnsanın ister istemez psikolojisi etkileniyor. Bu süreçte hemşire arkadaşlarım çok yardımcı oldu. Biraz psikolojik destek de aldık. 7 yıldan sonra gebe kaldığımı öğrenince inanamadım, çok sevindim. Umut her zaman var. Biz 3 aşılama ve 2 tüp bebek denemesinden sonra prensesimize kavuştuk. Bebek isteyenler umut etmekten vazgeçmesinler. Anne olmak çok güzel, Allah isteyen herkese nasip etsin." dedi.

'MİYOM ÖNEMLİ BİR PROBLEM'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Bülent Yılmaz da gebelik elde edemediği için hastaneye başvuran hastaları çok ciddi bir değerlendirmeden sonra tedaviye aldıklarını söyledi. Rahime Karakoyun'un probleminin de ilk etapta miyom olduğu bilgisini veren Yılmaz "Gebe kalamama konusunda önemli faktörler olabilir. Hastanın tüplerinde ya da yumurta oluşumunda sorun yaşanabilir. Miyom da önemli bir problem. 20-40 yaş arası hastaların 3'te 1'inde miyoma rastlıyoruz. Bu vakada ise miyom çocuğun yerleştiği yere yakındı, miyomu ameliyatla aldık. Aslında biz çocuk isteyen bir bayanda çok ameliyat yanlısı değiliz ama zaman zaman gerekiyor. Ardından başarılı bir tedavi ile mutlu sona ulaştık. Gelişen teknoloji sayesinde kısırlığa çözümler bulmayı hedefliyoruz. 30 yıl önce çocuk sahibi olması imkânsız görülen çiftlerin yaşadıkları sağlık sorununu bugün çözebiliyoruz. Umut hep var." dedi.

Editör: Haber Merkezi