EFE CAN TAN/İZGAZETE- Online yemek sipariş sitesi üzerinden bazı müşterilerin geliştirdiği dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti. Karşıyaka Motorlu Kuryeler Derneği Başkanı Batuhan Bursalı’nın aktardığına göre online yemek sipariş sitesi üzerinden ‘nakit ödeme’ seçeneğini işaretleyen müşteri daha sonra ‘müşteri notu’ bölümüne ise "Online Kredi/Banka Kartı - Sipariş tutarı internet üzerinden ÖDENMİŞTİR.’’ notu düşerek kuryeyi şaşırtıyor. Siparişin ücretinin online olarak ödendiğini sanan kurye akşam iş bitiminde hesaplarda açık çıkınca ekmeğinden oluyor.

Müşterilerin kurumsal uygulama üzerinden verdiği siparişlerde bu yöntemi izlediğini belirten Karşıyaka Motorlu Kuryeler Derneği Başkanı Batuhan Bursalı, ‘Müşteri nakit ödemesi gereken siparişlerde müşteri notu kısmına "Online Kredi/Banka Kartı - Sipariş tutarı internet üzerinden ÖDENMİŞTİR. - Lütfen fiş getiriniz, temassız teslimat istiyorum: online ödediğim siparişimin teslimat sırasında zilim çalındıktan sonra kapıma  asılmasını ya da bırakılmasını istiyorum’ yazılarını yazarak kuryenin ödeme almadan siparişi teslim etmesine yönelik sahtekârlıklar yapıldığını belirtiyor.

‘Bizler motorlu kuryeler olarak pandemi sürecinden bu yana dişimizi tırnağımıza takarak hizmet veriyoruz’ diyen Bursalı, ‘’Bizlerin de aileleri var şu süreçte korkup işe gitmemezlik bile yapmadık tüm önlemlerimizi alıp çalışmaya devam ettik ve evden çıkmak istemeyen vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterdik. Birçok meslektaşımız Covid-19 hastalığına yakalandı.  Müşterilerin bu şekilde bir yönteme başvurması çok üzücü evine ekmek götürmek için çalışan kuryeler dalgınlığına gelip yoğunluktan siparişleri ücret almadan teslim ediyor akşam ise vermesi gereken hesaplarda açık çıkıyor hak mıdır bu? Gerçekten ihtiyacınız var ise bizler ekmeğimizi bölüşürüz böyle sahtekârlıklara gerek yok’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi