Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube, Tüm Yerel Sen'in yemek müjdesinin bir kez daha gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak tek gerçekçi çözümün yemek kartı uygulaması olduğunu açıkladı. 

KESK'e bağlı Tüm Bel Sen Sendikası İzmir 1 Nolu Şube, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Birleşik Kamu İş'e bağlı Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube arasındaki binlerce belediye memurunu ilgilendiren TİS görüşmeleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Tüm Bel Sen'in İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yetkiye yaklaştıkça, Tüm Yerel Sen'in telaşlı açıklamalarının arttığı belirtildi. 

Tıkanma sürecine giren TİS görüşmeleri devam ederken geçtiğimiz günlerde Tüm Yerel Sen, belediye memurlarına sms atarak bir kez daha yemek sorununu çözdüğünü iddia etmişti. Tüm Bel Sen açıklamasında, Tüm Yerel Sen'in geçen sözleşme sürecindeki 'yemek müjdesi' hatırlatılarak "Yine mi kazanıldı?" diyen arkadaşlarımızı duyar gibiyiz. Evet, yine "kazanıldı". Geçen sene kazanıldığı gibi. Hatırlanacak olursa geçtiğimiz sene imzalanan TİS metninde mevzuatta yer alan hükme yer verilerek "Yemek" hakkının kazanıldığı söylenmiş, hatta bu "kazanım" davullu zurnalı, zayıf bir katılımla fakat gürültülü biçimde kutlanmıştı. Oysa yaşanan, TİS sürecinin kamu emekçilerinin katılımından ve müdahalesinden çıkartıldığı tüm inisiyatifin de idareye teslim edildiği bir süreçti" denildi. 

Tüm Yerel Sen'in 'kandırıldık' söylemleri ile belediye memurlarını aylarca oyaladığının da dile getirildiği açıklama şöyle sürdürüldü "Yemek yahut bir başka talep için görünür ve sahici bir mücadele ortaya koymaktan uzak olanlar idarenin belirlediği çözümlere razı kalıyor. Bu sene yaşanan TİS süreci geçen seneyi dahi aratır vaziyettedir.Belediye emekçilerinden itina ile saklanan ve sonrasında "tıkandığı" ifade edilen süreç sona yaklaştıkça yetkili sendika idareden vaziyeti kurtaracak bir açıklamaya razı hale gelmiştir. Gözü yoran, büyük puntolu, bol boyalı bildirilerdeki afra tafraya rağmen, Büyükşehir idaresinin karşısına etkili değil, mücadele etmeye takati olmayan bir sendika çıkmıştır. İdare inisiyatifi iyice eline almış, kendi "çözümünü" kamu emekçilerine dayatır pozisyona gelmiştir". 

Tüm Bel Sen'in yetkiyi almaya yaklaştıkça Tüm Yerel Sen'in adım atmak zorunda kaldığının da belirtildiği açıklamada "Yemek-ulaşım-kreş talebine dair görünür, sadece Belediye emekçilerinin değil İzmir ve hatta ulusal kamuoyunun gündemine giren faaliyet ve eylemlerin altındaki imza Tüm Bel-Sen'indir. Endişelerinin sebebi, bu talepleri daha gür bir sesle dile getirecek canlı bir örgütlenmenin günbegün dipten gelen bir dalga gibi büyümesidir. Genel Sekreter Yardımcıları ile haftalar önce yaptığımız görüşmelerde dile getirilen yemekhaneler açılması formülü Belediye emekçilerinin bütününün ihtiyaçlarına yanıt üretmekten uzaktır. Bu çözüm daha baştan sorunlara gebe "sorunlu bir çözümdür" denildi. 

Yemek uygulamasının sürdüğü itfaiye birimlerinde sözleşmenin neredeyse fesih sürecine gelindiğinin ifade edildiği açıklama şöyle sonlandırıldı "Bugün sahada arazide çalışanından, İzmir'in dört bir yanındaki hizmet birimlerinde kamu hizmeti üreten kamu emekçilerine tüm arkadaşlarımızın eşit-erişilebilir ve hakkaniyetli bir çözüme ihtiyacı vardır. Bunun yolu bellidir, bu konuda çözüm mümkündür. Atılması gereken esas adım ve tek akılcı çözüm yemek kartı uygulamasıdır. Yemek-ulaşım ve kreş konusunda kamu emekçilerinin tümünü kapsayan, adil ve tatmin edici çözümlere kavuşuncaya dek, kamu emekçilerini yıllardır özlemini duyduğu iyileştirmelere ulaşıncaya dek faaliyetimiz de, eylemimiz de, mücadelemiz de büyüyecek"

Editör: Haber Merkezi