Geçen yıl 22 ülkeden 300'e yakın sporcunun katılımı ile tam bir yelken ve gençlik şenliği olan yarışlara bu yıl da ilgi oldukça yoğun. 5 gün sürecek yarışlar için Çeşme'ye gelecek yerli ve yabancı sporcuların kayıtları sürerken İngiltere, Almanya, Slovenya, Danimarka, Kuveyt, İtalya, Bulgaristan, Malta, Mısır, İsrail, Hırvatistan, Rusya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Karadağ, Sırbistan, Yunanistan'dan sporcuların katılması bekleniyor.

Konumu ve iklimi gereği Çeşme'nin yelken sporuna oldukça iyi koşullar sağladığını belirten Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, geçen yıl FOLKART'ın desteği ile düzenlenen yarışın hem yerli, hem uluslararası yelken camiasında çok ses getirdiğini belirtti.
Çeşme'nin mükemmel rüzgarının yabancı yelkenciler tarafından tanınmasını hedeflediklerini belirten Özlem Akdurak, yelken sporunun belde turizmini 12 ay boyunca destekleyebileceğini belirtti.
Yelken sporuna ve Çeşme turizmine katkılarından dolayı Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'a teşekkür plaketi takdim eden Akdurak, "Çeşme, rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve yelken sporunda doğru projelerle cazibe merkezi haline gelebilir. Düzenlediğimiz uluslararası organizasyonlarla başta Avrupa olmak üzere tüm dünyadan yelkenciler için öncelikli konuma gelmek istiyoruz" diye konuştu.
Folkart'ın yelken sporuna verdiği anlamlı desteğin sürmesini ve amatör yelken sporunun desteklenmesinde diğer kurumlara örnek teşkil etmesini dilediğini belirten Özlem Akdurak kulübü adına teşekkür etti.
Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise, "Folkart olarak sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelere çeşitli destekler veriyoruz. Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nün düzenlediği, Yelken Haftası'na geçtiğimiz yıl da katkıda bulunmuştuk. Aynı şekilde bu sene de etkinliklere katkıda bulunacağız. Güzel kentimiz İzmir'e ve Çeşme'ye değer katacak her türlü etkinliğe destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi