Yılın bir bölümünü Foça'da geçiren psikolog yazar Azra Kohen, şair arkadaşı Namık Kuyumcu'dan kentteki mülteci çocukları hakkında bilgi aldı. İhtiyaç olarak belirlenen 66 çift kışlık bot, mevsimlik tarım işçilerinin kaldıkları barınaklarda yaşamını sürdüren Suriyeli ailelerin çocuklarına dağıtıldı. Dağıtımı, Gerenköy İlköğretim Okulu öğretmenleri ve Kızılay Foça Şubesi Kadın Kolları üyeleri gerçekleştirdi.

Yardıma aracılık eden Namık Kuyumcu, "Kızılay, bazı sivil toplum kuruluşları, mültecilerin yoğun olarak bulundukları yerlerde okullar, öğretmenler, kısıtlı olanaklarıyla bizlere insanlık dersleri veriyorlar. Sanat ve edebiyat dünyamızda da yardım eden ve edecek pek çok isim var. Onların duyarlı yaklaşımları ve elbirliğiyle büyük bölümü Ege yöresinde yaşanan insanlık dramlarına seyirci kalmadan çare olmayı umuyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Foça Şubesi İkinci Başkanı Muharrem Yeşilkaya, "Gerenköy'de çoğunluğu küçük yaşlarda onlarca mülteci var. Özellikle çalışamadıkları kış aylarında barınmadan yeme içmeye büyük sıkıntı içindeler. Gerenköy İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Emin Gedikçe ve okul öğretmenlerinin gerek yardım bulma ve gerekse çocukların toplumumuza uyum konularında büyük çabaları var. Biz gerek kurumumuz aracılığıyla yardımlarını ulaştıran Azra Kohen gibi hayırseverlerimize, gerekse diğer yardımseverlerle öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yardım sırasında tercümanlık yapan kendisi de mülteci olan Suriyeli 10 yaşındaki Yasemin Mislim, hareketleriyle beğeni topladı. Türkçe- Kürtçe ve Arapça bilen Mislim, koordinasyonu sağlayan kişi oldu. Öte yandan; ayakkabı dağıtımı sırasında bir öğretmen, çıplak ayaklı bir çocuğu görünce kendi çoraplarını çıkartıp ona giydirdi.

 

Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), DHA)

 

Editör: Haber Merkezi