Yavrularını güvenli bir alanda doğurmak için kendine bir yer arayan hamile kedi, dün gece temizlik yapıldığı sırasında Bostanlı İskelesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi'nin kısa süre önce  hizmete giren yolcu gemilerinden 'Soma 301'e girerek koltuklardan birine yerleşti. Kediyi görünce oldukça şaşıran gemi personeli, hayvanın doğum yapmak üzere olduğunu anlayınca uzaktan takibe başladı.

'Soma 301'de birbirinden sevimli 5 yavru dünyaya getirerek emziren anne kedi, sabahki ilk sefer öncesine kadar bulunduğu yerden kalkmadı. Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımı şirketi İZDENİZ'in personeli, kedilerin  bulundukları alanı şeritle kapatarak, uyarcı işaret yerleştirdi.

Böylece yeni doğmuş yavrular sefer sırasında da rahatça beslenebildi. Yolcular bir yandan anne kedi ve yavrularını ilgiyle izlerken bir yandan da duyarlı davranışları nedeniyle görevlilere teşekkür etti. 5 yavru ve anne kedi, daha sonra sağlık kontrollerinin yapılması için Karşıyaka Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü personellerine teslim edildi.

 

Editör: Haber Merkezi