İZ GAZETE- Daha önce EGSD (Ege Giyim Sanayicileri Derneği) Başkanlığı yapmış Serdar Yavaşoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden İzmir'de 70 yıllık bir sektörün yok olmak üzere olduğunu ifade ederek yetkililerden yardım istediğini belirtti. 

Yavaşoğlu, yaptığı açıklamada, "İzmir'de 70 yıllık bir sektör yok olmak üzere! Madame Z’yi bilirmisiniz. Türk modasını, motiflerini ve geleneksel kıyafetlerini tüm dünyaya tanıtan, İzmir’li modacımız, Zuhal Yorgancıoğlu. Onun temellerini attığı, ardından Hisar Önünde, Demet Moda Evi gibi firmaların geliştirdiği, yanlarında yetişenlerin toptan üretime geçtiği, Mimar Kemalettin Caddesi. 2000 Ocak ayında EGS’nin başkanı olduğumda, Konak Belediye Başkanımız Erdal İzgi ve Büyük başkanımız Ahmet Priştina ile beraber, bugün ki düzenlemeyi, iki yıl süren bir çalışmayla bitirdik. Hedefimiz, showroomların olduğu, firmaların koleksiyonlarını sergiledikleri, on iki ay fuar alanı olacak şekilde sektöre hizmet vermesini planladık. Kazmayı vurduğumuzda, sadece zeminde, 50-60 mağaza boştu. Toplam 250’ye yakın, gelinlik, abiye, damatlık ve aksesuarlarını üreten firma vardı" ifadelerini kullandı.

'MERMERDEN SONRA EN BÜYÜK İKİNCİ FUAR OLDU'

Yapılan açıklamada, "EGS Derneği olarak, İzmir’deki markası olan, 500 hazır giyim firmaları ile katalog yapıp, tüm yurda, elden tel tek dağıttık ve İzmir’e davet ettik. Komşu ülkelere gittik. Görevimizi tamamlayınca, kurucu başkanı olarak, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneğini kurduk ve orada yaşamını devam ettiren arkadaşlara devir ettik. Benden iki dönem sonra gelen EGS başkanı Nedim Örün ile, İzfaşın o dönem genel müdürü Doğan beyle üçümüz bugün Avrupanın en büyük sektörel fuarı olan İF Wedding fuarını kurduk. 2500 m2 ile başlayan fuarımız, 20 bin metrekarelerin çok üstüne çıktı. Türkiyenin en önemli firmaları, farklı şehirlerden bu fuarda stantlarda yer alabilmek için sıraya girdi. 80 ülkeden yabancı alıcılar geldi. Hedef , İzmir’i, Avrupa ve Arap ülkelerinin, Gelinlik, Damatlık, Moda merkezi yapmaktı ve başarıyla gidiyordu. Mermerden sonra, en büyük ikinci fuarı olmuştu" denildi.

Yavaşoğlu, "Derken pandemi başladı dünyada. Ülkemizde düğünler yasaklandı, yurt dışı alımı azaldı ve bir yıldır bu iş yerleri, hiç iş yapmadan çalışanlarını beslemeye çalıştılar ve nefesleri tükendi. Ülkenin ve İzmirimizin yüz akı olan bir sektör, birer birer kapanmaya ve batmaya başladılar. Yetmiş yıllık kazanılmış değerimiz yok oluyor. Tüm siyasilere ve yetkililere sesleniyorum. Bugün 250 firmadan, bu yaratılan çabayla bin 500 firma haline gelmiş sektöre el uzatın ve destek olun. Yarın çok geç olabilir. Geçmiş dönem başkanı olarak, hepinizden rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi