Karabağlar Yeşilyurt Semti 9043 Sokak'taki Doğuş Apartmanı'nda annesi ev kadını Sevdiye Çakı (79) ve emekli sağlık memuru babası Baki Çakı (84) ile yaşayan Semih Çakı, küçük yaşta işe başlayıp çeşitli mesleklerde çalıştıktan sonra emekli oldu.

Bu süreçte evlenmeyen Semih Çakı, 2006 yılında kalp krizi geçirdi. Tedaviye alınan Çakı'nın tıkalı olan 3 damarı değiştirildi. Zamanla sağlığına kavuşan Çakı, 2014 yılında bir kez daha kalp krizi geçirdi. Bu kez vücudunda kalıcı hasar oluştu.

İLGİLİ HABER: Yaşlı çift yatalak çocuklarının bakımı için yardım istedi

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzun süren bir dizi tedavinin ardından güçlükle de olsa yürümeye başladı. Ancak bir sene sonra 2015 yılında 3'üncü kez kalp krizi geçirdi. Duran kalbi kalp masajıyla çalıştırılan Çakı'nın vücudunun sağ tarafı da felç oldu. Yatağa bağımlı hale gelen Çakı, taburcu edildi.

İlerleyen yaşına rağmen, eşinin de rahatsızlığı nedeniyle oğlunun neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayan anne Sevdiye Çakı'nın bakım yardımı çağrısı üzerine, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay harekete geçti. 

SORUN ÇÖZÜLDÜ

Ailenin sorununa çözüm bulunduğunu söyleyen Tanğlay, "Arkadaşlarımızı Çatı ailesinin evine gönderdik. Orada bir inceleme yapıldı. Hem Semih Çakı'nın hem de Baki Çakı'nın emekli olması nedeniyle ailenin geliri, evde bakım hizmetinden yararlanma koşullarına uygun değil. Zaten aile de çocuklarının bir bakım evine yerleştirilmesinden çok evde kendilerine yardım edilmesini istedi. Bunun üzerine, profesyonel anlamda destek olmak için bir arkadaşımız görevlendirildi. Belirli periyotlarda, arkadaşımız aileyi ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılayacak. Onun dışında da aileyle irtibat halinde olacağız ihtiyaç halinde yardımlarına gideceğiz" ifadesini kullandı.

İLGİLİ HABER: Yaşlı çift yatalak çocuklarının bakımı için yardım istedi

Çakı çifti, Tanğlay'a teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi