Üniversite öğrenci topluluğu IEEE’nin organize ettiği, iki gün süren  “IZTECH RoboLeague 2019’un açılışı İYTE kampüsündeki kütüphanede yapıldı. Açılışta konuşan İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü H. İ. Murat Çelik, kürsüye ilkokul öğrencisi yarışmacı Yusuf Açık ile birlikte çıktı. Çelik, İzmir'in çok önemli sanayi, tarım ve turizm başta olmak üzere hizmetler sektörüne sahip önemli bir kent olduğuna vurgu yaptı. İzmir'i AR-GE, inovasyon, girişimcilik şehri yapmak istediklerini belirten Çelik, “Yenilenebilir enerji şehri İzmir'de çevre bilinci de çok yüksek. Beş parmağında beş marifet olan sizleri, beş parmağında beş marifet olan bu şehirle buluşturmak istiyoruz. Robothon etkinliğiyle, enerji ve çevre teknolojileriyle robotik teknolojisini bir araya getirmeyi sağlamaya çalışıyoruz. Bize güzel bir gelecek inşa edeceğinize inanıyorum” dedi.

Her yaştan çocuk ve genç hazırladıkları robotlarla farklı kategorilerde yarışırken, etkinlik kapsamında İZKA ve Teknopark İzmir'in düzenlediği “Temiz enerji ve temiz teknolojiler” temalı Robothon fikir yarışmasında da takımlar kendilerine verilen malzemeleri kullanarak 36 saatte birbirinden ilginç tasarımlar ortaya çıkardı ve jürinin karşısına çıktı. 24 saatlik “Tasarla-Yap-Yarıştır” etkinliğinde de katılımcılar bu yıl rüzgarla hareket eden yelkenli robotlar yapıp yarıştı.

Robothon’da Nurgül Tosun, Ahmet Can Özbey ve Fatih Tuncay’dan oluşan Skyline ekibi, ‘APES’ isimli tasarımlarıyla birincilik ipini göğüsledi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi